[相機攝影] Canon Evil機

引用:
原帖由 XT 於 2012-7-21 17:10 發表

機仔一部iPhone都玩死你
Android mix Instagram 再打得金啲
我依家都唔帶相機出街..以前日日都會袋住部nex5或者dp2.. 大機更加無乜機會用..真係太重了..
我有frd去旅行..都係用手機影算..相機都唔帶..XDD

引用:
原帖由 XT 於 2012-7-21 17:13 發表

CANON 用部單反拍片
SONY 索性將自己既廣播級左cut右cut縮番落去
單反拍片完全唔得
SONY廣播級一粒電可以拍幾粒鐘,5D2完全比唔上

又要再貼返色影o個邊上年討論sony攝錄機個post,入面有埋panasonic攝錄機,5D2拍o既片o既截圖,就見到單反拍片完全唔得
http://forum.xitek.com/forum.php?mod=viewthread&tid=865272&extra=page%3D1&page=1&ordertype=1

post入面有條link,5d2根本唔得
http://philipbloom.net/2011/04/27/minishootout/

引用:
原帖由 rickywk 於 2012-7-21 17:14 發表

但Sony單反拍片,一般可用性秒殺全場....
如果SONY將Q67 sensor放落單反,根本唔洗出類似foveon x3 o個d sensor,但到等佢下放,唔知十年後有冇

引用:
原帖由 符碌 於 2012-7-21 17:31 發表

如果SONY將Q67 sensor放落單反,根本唔洗出類似foveon x3 o個d sensor,但到等佢下放,唔知十年後有冇
佢只係要滿足一般消費者錄短片要求,唔需要好似Canon咁夾硬挑機

引用:
原帖由 rickywk 於 2012-7-21 17:33 發表

佢只係要滿足一般消費者錄短片要求,唔需要好似Canon咁夾硬挑機
好多一般消費者完全唔知SONY o係攝錄技術有幾癲,mobile01見過唔少,好多淨係玩開相機o既人夠膽死話CANON專業攝錄機好過SONY,完全當SONY專業攝錄機係流o既

C記 終於都係要出 EVIL
天然系長髮眼鏡娘 最高
Lucky Star 聯盟 - 美幸
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

引用:
原帖由 DICKXDV 於 2012/7/21 09:53 發表
新相.

D人話見到18-55 就係咩1.6.

即係咩?
支鏡........好奇怪
天然系長髮眼鏡娘 最高
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

引用:
原帖由 dom 於 2012-7-21 21:35 發表

支鏡........好奇怪
抄nex果支

引用:
原帖由 lorym 於 2012/7/21 13:03 發表

餅鏡除左慳位之外仲有乜好?
輕, 高機動性
天然系長髮眼鏡娘 最高

引用:
原帖由 rickywk 於 2012/7/21 16:01 發表

P O S好穩陣..
N就收硬皮,C都有o的死忠
N 收皮?
因為 Nikon 不思進取?
天然系長髮眼鏡娘 最高

引用:
原帖由 dom 於 2012-7-21 21:37 發表

N 收皮?
因為 Nikon 不思進取?
:funny 你去門市玩下部J1

引用:
原帖由 dom 於 21-7-2012 09:36 PM 發表

輕, 高機動性
咁用 DC 算啦。

引用:
原帖由 XT 於 2012/7/21 21:38 發表

:funny 你去門市玩下部J1
之前未買 GX1 個陣試過啦
試機個下
OH , N 記你做乜鬼野......
Pan 記 arm 我用多d , 用慣左 ZS3 , 本身 吼左 GF1 好耐
Sony 玩過 NEX-3 , 其實 我一路都係嫌介面唔方便

部機影夜景我依家部 GX1 都係唔夠佢挑 ( APS-C Vs M4/3 sensor 擺明屈... )
天然系長髮眼鏡娘 最高

引用:
原帖由 lorym 於 2012/7/21 21:39 發表

咁用 DC 算啦。
所以我有兩部

1. 高機動 LUMIX ZS3 (手機影? 我部垃圾 LG 影得重衰過d Webcam )
2. 重要target GX1
天然系長髮眼鏡娘 最高

引用:
原帖由 XT 於 2012-7-21 21:35 發表

抄nex果支
22mm f/2好用好多...不過nex黎緊都有支類似會出..