[軟件] 截至2012年7月29日,WinXP仲有617日命.

引用:
原帖由 62561 於 2012-7-29 23:34 發表
Win2000我都用到last day,直到停止支援都未解決到高清硬解問題.
晌2010年7月13日之後安裝嘅Win2000,連Windows Update都去唔到.
我鐘意2000個介面多過XP, 簡潔好多. XP預設個Luna Theme好核突, 我例牌轉返Classic.

用XP用得好地地,暫時唔想花時間搞一大輪野...,總之,就繼續用住XP先!
各位吹部友多多保重!
同埋,要小心隻H7N9!
你地繼續努力追佢找數啦!

引用:
原帖由 MacMonster 於 2012-7-29 23:37 發表

我鐘意2000個介面多過XP, 簡潔好多. XP預設個Luna Theme好核突, 我例牌轉返Classic.
我都係Classic..

引用:
原帖由 62561 於 29/7/2012 23:34 發表
Win2000我都用到last day,直到停止支援都未解決到高清硬解問題.
晌2010年7月13日之後安裝嘅Win2000,連Windows Update都去唔到.
Recent re-install Win2000 Server, still have windows update

引用:
原帖由 qcmadness 於 2012-7-29 23:00 發表
用4-thread以上CPU就最好用Vista / Win 7
用SSD 都要WIN7

我已經用慣咗 Windows 7 了,XP 唔啱我
:)

引用:
原帖由 lorym 於 2012-7-29 23:15 發表

我公司電腦部話有 d 軟件唔行得新 os 喎!
重用緊 win98 行 foxpro行過:funny

引用:
原帖由 backspace-hk 於 30-7-2012 10:34 AM 發表

引用:
原帖由 backspace-hk 於 30/7/2012 10:34 發表

win98 or win98 SE sin?

引用:
原帖由 bebird 於 2012-7-30 10:39 發表

win98 or win98 SE sin?
唔知,無睇。
連 anti-virus 都無裝
ghost 左部機,重 spare 定兩部 same config PC(PIII compaq) for backup.

引用:
原帖由 dannyboy 於 2012/7/29 23:00 發表
我啲舊hardware唔知點解響XP有driver問題
反而升上黎WIN7就冇事..宜家唯有焗住升級
ATI?

引用:
原帖由 backspace-hk 於 2012-7-30 10:34 發表

Win 98
各位吹部友多多保重!
同埋,要小心隻H7N9!
你地繼續努力追佢找數啦!

引用:
原帖由 紙羊 於 2012-7-29 23:11 發表

我幫公司慢慢轉緊win7
一砌新機就轉
同我公司一樣
不過除非有特別需要
否則舊機會整都無得整先會買新機

引用:
原帖由 siupy 於 2012-7-30 12:14 發表

同我公司一樣
不過除非有特別需要
否則舊機會整都無得整先會買新機
copy file 過陣唔小心踢低部 PC

剛剛聽到老細話公司將會轉系統,
不過最快都要三年後!