[軟件] Vista初體驗

Vista初體驗

其實同Win7比,Vista冇想像中咁慢,使用體驗同Win7差唔多.

部腦跪低,入safe mode唔得,唔format重裝救唔到,裝Vista係為左再爆鑊果陣裝Win7.

不過咁,而家已經少左對住部desktop/notebook,有時返到屋企都仲係渣住部Nexus7上網.

直上win8啦

引用:
原帖由 符碌 於 2012-10-13 14:15 發表
直上win8啦
10月26號先出喎..

vista sp0 or sp1 果陣已經差好多.....

引用:
直上win8啦
玩命

引用:
直上win8啦
用緊Win7 唔覺有乜理由要上Win8

引用:
原帖由 Heee 於 2012-10-13 14:18 發表
vista sp0 or sp1 果陣已經差好多.....
完成安裝後直接上SP2

引用:
原帖由 XT 於 2012-10-13 14:19 發表

玩命
會考慮架,晌Mobile Athlon64 4000+ notebook裝Win8.
VIA晶片對未來作業系統兼容上,唔會差過intel,好過NV.

引用:
原帖由 62561 於 13/10/2012 14:21 發表

完成安裝後直接上SP2
the cd is already vista sp2

引用:
原帖由 62561 於 2012-10-13 14:23 發表

會考慮架,晌Mobile Athlon64 4000+ notebook裝Win8.
VIA晶片對未來作業系統兼容上,唔會差過intel,好過NV.
我意思係指win8呢個系統唔o岩你desktop上面用

10月26日可能會買新機..

引用:
原帖由 XT 於 2012-10-13 14:42 發表

我意思係指win8呢個系統唔o岩你desktop上面用
有D人係接受到WIN8同鐘意用WIN8
我有個FD就係

引用:
原帖由 戀.上你的人 於 2012-10-13 15:09 發表

有D人係接受到WIN8同鐘意用WIN8
我有個FD就係
我未體驗過

引用:
原帖由 62561 於 13/10/2012 15:53 發表

我未體驗過
installed 1 day, then removed it

前排隻HDD出事要重新裝過哂,我先至第一次玩dual boot,裝Win XP 32bit同(第一次)裝Win7 Ulti 64bit,仍在體驗中。
各位吹部友多多保重!
同埋,要小心隻H7N9!
你地繼續努力追佢找數啦!