[硬件] [AMD 愛好者系列 #86 ] FM2 窮人新星 - Athlon II X4 740

[AMD 愛好者系列 #86 ] FM2 窮人新星 - Athlon II X4 740

繼 FM2 平台 Trinity APU  推出之後 ,
AMD 同步推出 無 iGPU 版 Athlon II X4 到 FM2 平台上

價格重好優惠添 ,  
$600 有找 已經有粒 2C4T (2Module 4Thread, Quad Core , 65W )
重想點
連我成日 Faildozer Epic Fail 既見到個價 都唔再 Epic Fail

早幾日已經聽到版友回報 話有新貨到場
一直太忙 (買左粒 5800K 同塊 A85X 擺左大半個月.......唉)
尋日收工路過腦場 , 見到 $600 唔駛 身痕了

Test Platform
========================
AMD Athlon II X4 740  (Stock 3.2GHz , TurboCore 3.7GHz , 65W TDP)
ASUS F2A85M-PRO  (最新 AMD A85X , BIOS 新增 Fast Boot 功能極速啟動 )
AMD Radeon Memory (Performance) DDR3-1600 4GBx2 CL8-9-8-24
Sapphire HD6670 1GB GDDR5 (無錯, 又係佢, 無計, 到依家都係覺得最抵玩既 唔插電顯卡 )
FSP Aurum 500W 80PLUS 金牛
Plextor M5Pro 128GB SSD ( 極速 SSD 真係極速快感
天然系長髮眼鏡娘 最高
Lucky Star 聯盟 - 美幸
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

ASUS F2A85M-PRO

AMD Athlon II X4 740

個 Heatsink 唔好再薄d
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
天然系長髮眼鏡娘 最高
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

引用:
原帖由 dom 於 2012-10-27 18:37 發表
繼 FM2 平台 Trinity APU  推出之後 ,
AMD 同步推出 無 iGPU 版 Athlon II X4 到 FM2 平台上

價格重好優惠添 ,  
$600 有找 已經有粒 2C4T (2Module 4Thread, Quad Core , 65W )
重想點
連我成日 Faildozer Epic  ...
埋單請問幾錢呀?
香港已經完了!
http://www.no3b.net

唉,買左651k

引用:
原帖由 符碌 於 2012/10/27 19:04 發表
唉,買左651k
你粒快過佢
天然系長髮眼鏡娘 最高

引用:
原帖由 dom 於 2012-10-27 19:33 發表

你粒快過佢

引用:
原帖由 dom 於 2012-10-27 07:33 PM 發表

你粒快過佢
how about 631?

引用:
原帖由 x2357 於 2012/10/27 19:54 發表

Bid 啦
天然系長髮眼鏡娘 最高

引用:
原帖由 kevinyuri 於 2012/10/27 20:15 發表

how about 631?
我無 631 , 答唔到你
天然系長髮眼鏡娘 最高

醫PC見到「奧米加」師兄同AVNET周旋得好過癮
下次有機會買AMD都要睇睇邊個做代理

引用:
原帖由 dom 於 2012-10-27 19:33 發表

你粒快過佢
what,同價喎

引用:
原帖由 dom 於 2012-10-27 08:42 PM 發表

我無 631 , 答唔到你
651我印象中快631 0.4Ghz,我諗631係咪應該同740差唔多?

引用:
原帖由 符碌 於 2012/10/27 20:47 發表

what,同價喎
你粒 3GHz
我呢粒 3.2GHz ~ 3.7GHz
Piledriver 要再高頻d 先贏到
天然系長髮眼鏡娘 最高

引用:
原帖由 dom 於 2012-10-27 21:02 發表

你粒 3GHz
我呢粒 3.2GHz ~ 3.7GHz
Piledriver 要再高頻d 先贏到
即係我粒係低頻高能

引用:
原帖由 符碌 於 2012-10-27 21:17 發表

即係我粒係低頻高能
100W vs 65W