[電子電玩] [SimCity 5] 又要罵又要玩...

[SimCity 5] 又要罵又要玩...

因為被 Battle.net
Pre-order 改為 SimCity 5
天然系長髮眼鏡娘 最高
Lucky Star 聯盟 - 美幸
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

我買普通版
Origin 版既話 送 Maxisman Vs Dr. Vu DLC
但係 我唔需要
天然系長髮眼鏡娘 最高
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

引用:
原帖由 toby 於 2013/2/21 22:53 發表

你買實物定乜..其實想要實物多D..但係佢ORIGIN有野送喎..
我買實物版
唔鍾意 Origin 買野
天然系長髮眼鏡娘 最高

引用:
原帖由 toby 於 2013/2/22 23:07 發表
DOMDOM,annual dinner中左4百蚊,可以買game啦
我公司個垃圾 Annual Dinner
食又食唔飽 , table prize 又cheap (%100 PK Shop coupon) , 乜Q 都唔中
天然系長髮眼鏡娘 最高

有 Reloaded 就唔駛玩 一定online 老正
天然系長髮眼鏡娘 最高

引用:
原帖由 toby 於 2013/2/25 10:40 發表
我見個邊$800有張6870..
會唔會好過7770/7850呢(7850要成千五,好貴呀)
HD7850 大慨 HD6850~HD6870 之間
天然系長髮眼鏡娘 最高

買新卡既話 2GB GTX650Ti 吧
HD7770 得 1GB
雖然我個人會建議 HD7770
天然系長髮眼鏡娘 最高

Look for Galaxy then

I am using GTX660, its good

Wtf? SimCity 5 support no more than quad core, glassbox simulation only support
SINGLE core

引用:
原帖由 toby 於 2013/3/4 15:16 發表

姐係點,最多4核?8核個d唔support? 但後面個句glassbox simulation又點解

張銀河都係得一激,咁可能買7770..
Glassbox simulation 只支援單核
Game 支援多核係分左 thread 黎處理, 但係做 Simulation 只支持單核呢下......
擺明奄 AMD 益晒 Intel
天然系長髮眼鏡娘 最高

引用:
原帖由 kevinyuri 於 2013/3/4 20:42 發表

即係最高支援4核定單核???
睇 Simtroplics forum 問 Dev 話
隻game 係多核 , 只是分工,但係 Simulation 個part engine 只支援單核
即係話 當你個城大起黎人口多 , 單thread performance 變得重要
= 又係屈單 Thread 高IPC , 即係AMD 唔駛玩
天然系長髮眼鏡娘 最高

Sorry I will play sandbox mode + single play only
No multiplay / zone join as I dont like this feature

引用:
原帖由 kevinyuri 於 2013/3/5 17:31 發表

不幸中的大幸

不幸係glassbox只支援單核,大幸係好彩隻game支援4核,d野唔洗迫埋1個core到XD
Tell me when your city grow >500k

玩野咩
安完 之後出launcher 又要update complete , need restart
Restart 3次都未玩得
天然系長髮眼鏡娘 最高

...........一開就要選 Server

我要單機呀
天然系長髮眼鏡娘 最高