[電子電玩] [SimCity 5] 又要罵又要玩...

引用:
原帖由 toby 於 2013-2-25 10:40 AM 發表
我見個邊$800有張6870..
會唔會好過7770/7850呢(7850要成千五,好貴呀)
6870同7850差唔多,不過7850慳電d

引用:
原帖由 dom 於 2013-3-4 02:24 PM 發表
Wtf? SimCity 5 support no more than quad core, glassbox simulation only support
SINGLE core
即係最高支援4核定單核???

引用:
原帖由 toby 於 2013-3-4 08:45 PM 發表

你張PROFILE相咁面善既
隔離台見過?

引用:
原帖由 dom 於 2013-3-5 12:56 AM 發表

睇 Simtroplics forum 問 Dev 話
隻game 係多核 , 只是分工,但係 Simulation 個part engine 只支援單核
即係話 當你個城大起黎人口多 , 單thread performance 變得重要
= 又係屈單 Thread 高IPC , 即係A ...
不幸中的大幸

不幸係glassbox只支援單核,大幸係好彩隻game支援4核,d野唔洗迫埋1個core到XD

引用:
原帖由 dom 於 2013-3-5 06:04 PM 發表

Tell me when your city grow >500k
暫時world record係110k,maxis早幾日話過其實個地圖整大d冇問題,不過要考慮埋硬件,我真心希望佢以後支援雙核心…………

Just wait for Asia server la

引用:
原帖由 siupy 於 2013-3-6 03:04 PM 發表
都唔明點解DOM姐去澳洲開
昨晚去美西玩都不知幾正常

就算唔計頻寬
用常理都知應該去美國玩
...
pccw出海勁係常識,但係我用和記玩澳洲server定美西都冇事……………

ps,我係用FTTH 100mb

引用:
原帖由 dom 於 2013-3-6 06:11 PM 發表

The game auto choose it
好難想像實際係點...........
正同有人用和記100mb lag到喊出泥咁,而我就順到pk

引用:
原帖由 siupy 於 2013-3-7 03:16 PM 發表

佢鍾意自閉就由佢
反正都有我/你/BLUE/利蘭
我可能仲有個FD玩
已經5個人
16個城都唔夠分
我又想玩
origin ID: Kevin-Yuri

引用:
原帖由 rickycheng 於 2013-11-10 06:11 PM 發表
見個FREE DLC 咁有誠意,SIMS 4又要出年秋天先有
最後入左CITY FOR TOMORROW..
睇下有冇興趣POST "開箱"文
新DLC算係咁,泥緊都諗住玩番輕鬆D既GAME,睇怕都係玩番simcity