[電子電玩] [SimCity 5] 又要罵又要玩...

引用:
原帖由 kevinyuri 於 2013-3-4 20:42 發表

即係最高支援4核定單核???
你張PROFILE相咁面善既

引用:
原帖由 dom 於 2013-3-5 00:56 發表

睇 Simtroplics forum 問 Dev 話
隻game 係多核 , 只是分工,但係 Simulation 個part engine 只支援單核
即係話 當你個城大起黎人口多 , 單thread performance 變得重要
= 又係屈單 Thread 高IPC , 即係A ...
4850都SMOOTH係D畫面醜怪D
可以慳番先

BTW,DOM姐打算去邊玩,一齊玩

引用:
原帖由 siupy 於 2013-3-5 13:28 發表
今晚有無人一齊玩?
而家都玩緊啦

引用:
原帖由 rickycheng 於 2013-3-5 20:15 發表
看來要選定一個SERVER 來玩
D SAVE 似乎不共通
分SER的,係咪另開新POST,再開MAP?

引用:
原帖由 rickycheng 於 2013-3-5 21:43 發表

EG,我開NA玩完,入Oceanic 又叫我玩教學..
走就得,我都係咁
你係oceanic開map啦,
origin id:TobyHo

引用:
原帖由 siupy 於 2013-3-5 22:10 發表

ADD左
邊個伺服器?
大洋,but 未開map..

我個城
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

引用:
原帖由 dom 於 2013-3-6 03:09 發表
load 左幾次
終於入到去

拿拿聲cap 圖留念 唔知佢又幾時死過
話口未完 玩左2分鐘就話

Save 有問題,  popup 擋左唔比你玩話幫你 "repair" 喎
無任何其他選擇下 只能出回 Main Menu

之後 係 Main Menu 試圖入翻去 ...
咁快咁多人既..
地圖真係幾細,我已經得番4份1位..唔知起乜好
佢成日話唔夠人..
但d樓又唔識走去高密度

引用:
原帖由 kevinyuri 於 2013-3-6 09:40 發表
Just wait for Asia server la
係咪會有先得嫁,ea

引用:
原帖由 siupy 於 2013-3-6 10:28 發表

條路要改去高密度
D樓先會變高密度
改左啦
洗錢好快,是旦起座野都要2皮

引用:
原帖由 dom 於 2013-3-6 14:12 發表

I know how to play , its their FB like gameplay orientation
頭幾日係差d..
不過我估唔到佢真係乜都cloud曬..連save local都唔比
姐係佢汁左,都冇得好似sc4 咁拎出來玩

希望快d有方法crack到save係local

引用:
原帖由 dom 於 2013-3-7 00:40 發表
PKKW 100MB FTTH 今晚又斷左兩次

今集你想谷人口既話 唔係易事
因為 100k 左右
你d 最高流量既大道+ 現有既 Mass Transit (輕軌+ Shuttle Bus+ Rail + Ship)  ...
dom姐一齊玩啦,你獨霸4城,1個個角落囉~~~
(其實大map入面個4個group,各group,會唔會可以互相影響的..)

引用:
原帖由 kevinyuri 於 2013-3-7 15:18 發表

我又想玩
origin ID: Kevin-Yuri
http://discuz.servebbs.com/viewt ... &extra=page%3D1
今晚add

引用:
原帖由 pigbale 於 2013-6-30 17:52 發表
有史以來最後悔購買遊戲排名:
1. Diablo 3
2. Simcity

3. Battlefield 3

CAN'T AGREE MORE.因為bf3我72蚊個陣入,所以覺得值