[電子電玩] [模擬城市]美東4~吹部城~QC Land

太多垃圾你地點處理??

我玩煤自給自足先..未有咁多錢玩其他野...

被連環放火...........
被放火.....火蠋...救火...塞左車...警車郁唔到...被放火.....火蠋...救火...塞左車...警車郁唔到...被放火.....火蠋...救火...塞左車...警車郁唔到...被放火.....火蠋...救火...塞左車...警車郁唔到...被放火.....火蠋...救火...塞左車...警車郁唔到...

引用:
原帖由 siupy 於 2013-3-13 23:08 發表

教育夠唔夠?
定係俾人連累
o岩o岩得小學....
連環燒10間有成就

冇人返學呢.....

引用:
原帖由 小童 於 2013-3-14 00:17 發表
This server
yes

引用:
原帖由 micmicll 於 2013-3-13 23:53 發表

回收有另外一個好處,有alloy 同plastic ,用黎做CPU
依家我賣咋....

引用:
原帖由 toby 於 2013-3-13 23:51 發表

垃圾我只係左1格裝,裝得70T
差唔多爆就開爐燒佢,教育高,就回收
燒極都燒唔切...又唔想整太多.....
借錢開個回收場...原來都幾快回本....

引用:
原帖由 siupy 於 2013-3-14 08:13 發表

我個新城
6間CPU廠
2間電視廠
2個貿易港
現金3百萬
我重欠債十幾萬...雖則1個月有1K左右收入....50K人口唔太塞車...(夜晚放工就會塞...塞到第二朝返工又唔塞喎...奇怪...不過最慘係放工塞完返到屋企就要出門口返工...

引用:
原帖由 siupy 於 2013-3-14 11:04 發表

你D市民仲慘過做奴隸
減少十字路口可改善塞車
減無可減.....可能係住宅區o係最入....
如果ai好d的話...我估唔會咁...一入城就分左中右...住宅/學校走左邊就最正..但佢死都要行正中....係都要同商業區塞過你死我活....大家路程一樣...彎位一樣多...

引用:
原帖由 toby 於 2013-3-14 11:37 發表

今晚番去睇下先,佢好大起大落囉,有時有50萬,+幾k/hr
有時又蝕到隻野咁,借曬3個十萬都唔掂
我覺得人口控制好重要....所以我唔俾咁多地佢地起屋...慢慢收入定左d...先俾多幅地佢地住...因為人一多...好多問題都一齊浮出o黎....

引用:
原帖由 小童 於 2013-3-14 13:04 發表

單程分义路引走?
我個城一入就一個十字....
左面學校同住宅..
中間商業
右面工業....
住宅有路直去返工商業區...咁就唔駛下下都塞晒o係公路入口....
但佢地好多時都係一入城就直入到尾...再入住宅....咁攪到商業區勁多車塞入住宅區....反而學校o個條路就勁少車....真係想set唔俾佢地uTurn同單向行走....

又還晒錢喇.....

引用:
原帖由 toby 於 2013-3-14 22:11 發表
搞唔掂
你塊地...咁平o既...

引用:
原帖由 toby 於 2013-3-14 22:23 發表

靚地來,但有日天災來完就番唔到身
剛剛有個龍捲風....但好在o係山邊冇人地方....