[電子電玩] [模擬城市]美東4~吹部城~QC Land

笑到肚痛
各位玩觀光城市的小心俾人累

form 高登
今次我衰...唔識玩玩到極高失業率,因為我城冇咩商業冇野搶,但係我有2個fd玩觀光商業,佢捉左我果邊4x個縱火人..一場天災,警局關左,4x個縱火人浩浩蕩蕩咁衡出黎一路殺人一路放火..由於佢交通整得太好..3個人一共有8間大警局去到都捉唔到人..2個人前後30min比縱火人滅城 .....重勁個天災..全城起火 跟住比人電話打黎x
...最後係佢地d城 變埋強盜..我個城比番佢2個城d人放火..由 +$6xxx15min變左 -$1xxxx 岩岩玩左冇耐..估唔到e d都有骨排效應(最後個個比我整到棄城)  但係條條街都有槍戰好似睇緊戲咁

引用:
原帖由 toby 於 2013-3-12 15:11 發表

妖,我個度都成日有放火人話係你個邊過來嫁
其實隻game睇住比人累都幾好笑,上次你關教育部,
唔知邊個又關公共事業   話時話,好似仲未有組織承認責任 ...
如果個新城搞得掂
放個舊城俾你接手

引用:
原帖由 toby 於 2013-3-12 19:27 發表
頂佢唔知做乜..係咁蝕蝕蝕..蝕幾K,我CLOSE左D野,轉頭又蝕幾K
有無興趣接手我個舊城
有兩間cpu廠/貿易,電子總部/一個貿易港
唯一條件
1.不能關閉教育部  
2.不要拆左貿易,電子總部

引用:
原帖由 Tommi_Vercetti 於 2013-3-13 01:25 發表

乜server?美東4?
YA 美東4

根本個城人少
但狂整CPU/電視廠先賺到錢

引用:
原帖由 alextamly 於 2013-3-13 23:00 發表
被連環放火...........
被放火.....火蠋...救火...塞左車...警車郁唔到...被放火.....火蠋...救火...塞左車...警車郁唔到...被放火.....火蠋...救火...塞左車...警車郁唔到...被放火.....火蠋...救火...塞左車...警 ...
教育夠唔夠?
定係俾人連累

引用:
原帖由 alextamly 於 2013-3-13 23:11 發表

o岩o岩得小學....
連環燒10間有成就
教肓低的話罪惡高D

引用:
原帖由 小童 於 2013-3-14 03:28 發表

一入去已經有$500K@160K人
但我想由頭開始
果個可能係我朋友
佢無啦啦彈左出game

引用:
原帖由 leyland1989 於 2013-3-14 01:40 發表
好似撈得最掂係我果城
我個新城
6間CPU廠
2間電視廠
2個貿易港
現金3百萬

引用:
原帖由 toby 於 2013-3-14 10:43 發表

我唔知起港可以裝多咁多貨,個火車站點起?
我起左機場..但火車條鬼係同cpu廠係一東一西,唔知點算

哩樣我都見過,塞車塞到5點am先番到屋企
先起貿易港
再響附近起火車軌
就可以起火車貨運站(響貿易港入面加)
我都隔好遠
拉火車軌過去就得
最重要係CPU廠響貿易港附近
運送資源不受塞車影響

引用:
原帖由 alextamly 於 2013-3-14 10:41 發表

我重欠債十幾萬...雖則1個月有1K左右收入....50K人口唔太塞車...(夜晚放工就會塞...塞到第二朝返工又唔塞喎...奇怪...不過最慘係放工塞完返到屋企就要出門口返工... ...
你D市民仲慘過做奴隸
減少十字路口可改善塞車

引用:
原帖由 toby 於 2013-3-14 11:07 發表

有冇睇過我城,中間係住宅..不過都要炸嫁啦,都唔洗咁多人..
大學我好似研究緊差佬個部監視車車
起左直昇機冇乜用
唔記得左
學我咁火車走外圍得唔得??
夠唔夠錢洗
洗唔洗俾20萬你頂住先

引用:
原帖由 toby 於 2013-3-14 11:37 發表

今晚番去睇下先,佢好大起大落囉,有時有50萬,+幾k/hr
有時又蝕到隻野咁,借曬3個十萬都唔掂
我舊城就係咁
係咪塞車影響出口?

引用:
原帖由 alextamly 於 2013-3-14 13:42 發表

我個城一入就一個十字....
左面學校同住宅..
中間商業
右面工業....
住宅有路直去返工商業區...咁就唔駛下下都塞晒o係公路入口....
但佢地好多時都係一入城就直入到尾...再入住宅....咁攪到商業區勁多車塞入住宅區 ...
佢地只會揀最近果條路
試下用迴旋處