[智能電話] 給自己一個機會, 還泡菜一個公道

引用:
原帖由 XT 於 2013/3/13 16:42 發表

果晚食飯 差唔多全場都4.7 or above
Good that I did not come

引用:
原帖由 lorym 於 2013-3-13 16:49 發表

哩兩年電話真係改變左好多,
當時我想轉GS2果陣都好擔心成四寸芒會唔會好唔方便,
但今日.........D 人會話乜你部電話四寸芒咁細既!
哦, 我以為你記得2年前樓主買機時個考慮過程添

引用:
原帖由 lorym 於 2013/3/13 16:49 發表

Some ppl think I use Moto/ Phone w/Keyboard is weird
I dont give a damn

引用:
原帖由 cainester 於 13-3-2013 04:51 PM 發表

哦, 我以為你記得2年前樓主買機時個考慮過程添
我話唔記得你信唔信?

引用:
原帖由 lorym 於 2013-3-13 16:52 發表

我話唔記得你信唔信?
年紀愈大,記性愈好

引用:
原帖由 hamu278 於 2013-3-13 16:42 發表
只能說,你真係唔好彩... Lumia 520 / 720 快出了,百記有埋價
http://welovewp.hk/post14403/
http://www.broadway.com.hk/hotitems_sort/101/all/76?page=3
$1788 就冇興趣lor

引用:
原帖由 ngotto 於 2013-3-13 16:36 發表
幫你出機可做到2280
really!?

引用:
原帖由 lorym 於 2013-3-13 16:41 發表

泡菜加大芒機...........估你唔到喎!
第一, 我冇得選擇, 近半年市場上根本冇qwerty 新機推出
第二, 無謂同錢銀鬥氣

引用:
原帖由 lorym 於 2013-3-13 16:49 發表

我依家部機 (Samsung Galaxy 580, I5801) 係 2010 年 10 月尾嘅事,當年 Android 機唔算多,我嗰部叫做係「中階機」
結果不出半年,已經跌價跌到傻,變咗低階機
用依家嘅標準,更加連 $1000 山寨 Android 機嘅 spec 都仲好過我部機 …

電話嘅進步實在太快,依家睇返一代機王 Galaxy S/S2 個 mon,剩係得 480x800,好似好多中階機都高解像度過佢
所以真係平平哋就算,第日換機都冇咁心痛
:)

引用:
原帖由 ivan15 於 2013-3-13 17:10 發表

第一, 我冇得選擇, 近半年市場上根本冇qwerty 新機推出
第二, 無謂同錢銀鬥氣
qwerty 機好咩…
:)

引用:
原帖由 ivan15 於 2013-3-13 17:08 發表

really!?
你唔洗轉台,我加6個月監only

引用:
原帖由 hamu278 於 2013-3-13 17:12 發表

qwerty 機好咩…
壞咗touch screen重有hardware keyboard用

引用:
原帖由 lorym 於 2013-3-13 16:45 發表

其實哩個都係大勢黎。

不過諗返起樓主當初買佢哩部機時.....
咁人會變, 市場也在變
我鐘意用qwerty, 係因為我中文用倉頡, 咁快好多
好了, 冇晒kb 機了, 如果想繼續順利地打倉頡
一定要部大mon 機先做到

引用:
原帖由 ngotto 於 2013-3-13 17:14 發表

你唔洗轉台,我加6個月監only
咁會唔會唔好意思

引用:
原帖由 ivan15 於 2013-3-13 17:10 發表

第二, 無謂同錢銀鬥氣
應該係斷左條帶