[電子電玩] 換ITX 電腦做雞蛋盒, 要 H77 ITX?

引用:
原帖由 kcwk 於 2013-4-3 18:35 發表

咁, 會唔會係 display 個 setting 問題
g45 我未用過 (不過個時 d 人都話佢 hdmi 出都係拉車邊)
不過, a onboard 我又唔覺有問題, 而且, display setting 裡面有 hz 數等等可較... ...
我覺得係播緊高清先出事
我部pc係24hr 開住mce, 要睇電視淨係開著lcd就應該ok
不過問題就係:由熄mon再開mon,  intel 有事(g45), amd 5450會自己縮細影像,要由full screen 變windows mode又做到點對點, 唯獨nvidia冇事

引用:
原帖由 kcwk 於 2013-4-3 18:35 發表

咁, 會唔會係 display 個 setting 問題
g45 我未用過 (不過個時 d 人都話佢 hdmi 出都係拉車邊)
不過, a onboard 我又唔覺有問題, 而且, display setting 裡面有 hz 數等等可較... ...
大約半世紀之前..... 係十年之前
玩 htpc要想法子去sync個display card clock同 電視/plasma芒個clock
有software手動做的
後來display driver build in 埋個手動功能
所以家下剩低intel display最大機會出問題

你先用芒的model no., goo下 有冇點對點的案例先

引用:
原帖由 dom 於 2013-4-3 18:37 發表

2500K 好呀
不過提定你 ZOTAC BIOS 真係無咩野好 set
連降電壓都無 (至少 FM1 , FM2 APU ITX 都無)
唔太需要,反正我買原廠都係冇

引用:
原帖由 孔明 於 2013/4/3 18:41 發表

我覺得係播緊高清先出事
我部pc係24hr 開住mce, 要睇電視淨係開著lcd就應該ok
不過問題就係:由熄mon再開mon,  intel 有事(g45), amd 5450會自己縮細影像,要由full screen 變windows mode又做到點對點, 唯獨nvidia冇 ...
N 記既話 6 系卡 , GT520 都 ok
天然系長髮眼鏡娘 最高
Lucky Star 聯盟 - 美幸
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

引用:
原帖由 dom 於 2013-4-3 18:43 發表

N 記既話 6 系卡 , GT520 都 ok
2011年咪買左張GT520去完全解決呢個問題.....
當然我都冇咁多心機再揾下乜野原因and HD2000有冇事

引用:
原帖由 孔明 於 2013-4-3 18:35 發表

380 咁抵,香港會唔會有入貨?
前面有link
jumbo價好似680

所以介紹你一係考慮zotac算, 又係680, 多咁多feature
一係考慮cheap到盡380淘室

引用:
原帖由 dom 於 2013-4-3 18:37 發表

2500K 好呀
不過提定你 ZOTAC BIOS 真係無咩野好 set
連降電壓都無 (至少 FM1 , FM2 APU ITX 都無)

我提定你係因為 某廠d 板試過真係擺黎新 U落去唔著 ...

一係比鋪頭砌埋啦咁

引用:
原帖由 tamalemon 於 2013-4-3 18:47 發表

前面有link
jumbo價好似680

所以介紹你一係考慮zotac算, 又係680, 多咁多feature
一係考慮cheap到盡380淘室
380+shipping 換港紙都500

引用:
原帖由 tamalemon 於 2013-4-3 18:52 發表

一係比鋪頭砌埋啦咁
我孔明要揾人砌電腦

引用:
原帖由 孔明 於 2013-4-3 18:41 發表

我覺得係播緊高清先出事
不過問題就係:由熄mon再開mon,  intel 有事(g45), amd 5450會自己縮細影像,要由full screen 變windows mode又做到點對點, 唯獨nvidia冇 ...
你有520係手
平平地起個平台
攪掂, 收工

引用:
原帖由 孔明 於 2013-4-3 18:55 發表

我孔明要揾人砌電腦
咁冇舊U點 up bios?

引用:
原帖由 kcwk 於 2013-4-3 19:05 發表

你有520係手
平平地起個平台
攪掂, 收工
380人仔淘寶主板插520
襯哂
H61M ITX...

...可能得SATA2, 冇SATA3咁囉

引用:
原帖由 孔明 於 2013-4-3 18:54 發表

380+shipping 換港紙都500
所以香港買就主力推千二果張ASRock同6百7左右zotac過你咁解囉~

引用:
原帖由 tamalemon 於 2013-4-3 18:35 發表

APU你又知一定無事?

(其實有software 調 clock的)
因為我試過

引用:
原帖由 tamalemon 於 2013-4-3 19:07 發表

咁冇舊U點 up bios?
我有2500k