[相機攝影] $3K Snapshot Zoom DC

個人意見

Sony WX300
差電好煩, 沒另外充電座
跟機既 AC Adapter 只係一舊野, 轉做 USB 接頭 再駁多條 USB -> Micro USB ( 5V 0.5A ) 線 駁機先充到電

不過有好處就係 輸出同一般手機既一樣, 只要你手機充電器都係 5V 0.5A 輸出一樣可以用去充電
最煩就係 要用部相機差, 除非你買 Optional 外置充電器 (ACC-TRBX) 又幾舊水

- 渣手位 麻麻 不過真係好輕
天然系長髮眼鏡娘 最高
Lucky Star 聯盟 - 美幸
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

引用:
原帖由 dom 於 17/5/2013 15:41 發表
Bought it today
Sony WX300
$2690 , free sony carry bag, free sony 16GB SDHC class 10. , extra battery ( sido)
How is user interface?

引用:
原帖由 dom 於 2013-5-17 19:12 發表
個人意見

Sony WX300
差電好煩, 沒另外充電座
跟機既 AC Adapter 只係一舊野, 轉做 USB 接頭 再駁多條 USB -> Micro USB ( 5V 0.5A ) 線 駁機先充到電

不過有好處就係 輸出同一般手機既一樣, 只要你手機充電器都 ...
行Micro USB已經算好人,olympus唔係行micro usb

引用:
原帖由 bebird 於 2013/5/17 21:16 發表

How is user interface?
要d 時間習慣 , 比之前 NEX-3 好左
至少 DC class 既話 合格既
天然系長髮眼鏡娘 最高
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

引用:
原帖由 rickywk 於 2013/5/17 21:20 發表

行Micro USB已經算好人,olympus唔係行micro usb
我係唔滿意佢跟機有火牛 已經一舊野 又要搭多條線 USB 轉 Micro USB (唔直接火牛 出 Micro USB?)
一係比人擺舊電上去充 , 電只可以擺入機度充
原裝 $290
天然系長髮眼鏡娘 最高

引用:
原帖由 dom 於 2013-5-17 22:16 發表

我係唔滿意佢跟機有火牛 已經一舊野 又要搭多條線 USB 轉 Micro USB (唔直接火牛 出 Micro USB?)
一係比人擺舊電上去充 , 電只可以擺入機度充
原裝 $290
轉變期間俾隻牛你,再隔多半年啲機同htc one一樣無牛

引用:
原帖由 rickywk 於 2013/5/17 22:33 發表

轉變期間俾隻牛你,再隔多半年啲機同htc one一樣無牛
發現用 5V 0.5A (一樣規格) 充LG/Samsung手機 既牛充得快過原廠
天然系長髮眼鏡娘 最高

Test run a few pic due to busy @ work + no time
老老實實, 個 Menu 比之前 NEX 3 經驗好好多 , 比少少時間可以習慣到

全部只 Resize 到 1280 x 960 無執直出

# 我影隻雀係 郁緊 的  , 隻船都係開得幾快下
係天星影過去未充氣鴨仔 (係今日下午影)

老老實實 , 以佢既size , 帶出街唔大部夠晒高機動力
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
天然系長髮眼鏡娘 最高

More pic will upload tonight
天然系長髮眼鏡娘 最高

dom姐,我想問下SONY RX100個menu係咪同你所指嘅NEX menu差唔多?
我有少少興趣考慮緊

In-door Low-light (Museum) Test
天然系長髮眼鏡娘 最高

天然系長髮眼鏡娘 最高

天然系長髮眼鏡娘 最高

引用:
原帖由 dom 於 2013-5-30 19:37 發表
http://chinese.engadget.com/2013 ... t-dsc-hx50v-review/
我而家先見到呢個post,
完全唔明你點解會買WX300而唔買HX series………

引用:
原帖由 小馬馬 於 2013/5/30 21:15 發表

我而家先見到呢個post,
完全唔明你點解會買WX300而唔買HX series………
未買之前 就話做咩唔等 WX300 , 買完就話 HX50.....點追得咁多
唔計 HX50 重有 Pan 仔部新機添
天然系長髮眼鏡娘 最高