[軟件] Win 8 真低能之~~

Win 8 真低能之~~

thumbnail preview係要自己SET~

default 係得舊磚~

http://www.online-tech-tips.com/ ... windows-8-explorer/

如果唔係佢係唔係都係得睇圖個磚~~~

痴線~

根本Windows Aero 靚過 Metro 好多
都唔知點解要放棄
見到一格格磚就想嘔
以前都話硬件追唔上盡量節省資源
依家根本都用唔晒
唔需要為左開機快果10秒整到咁核突

引用:
原帖由 siupy 於 2013-4-14 23:15 發表
都唔知點解要放棄
見到一格格磚就想嘔
依家根本都用唔晒
唔需要為左開機快果10秒整到咁核突 ...
成日都禁錯要出返堆磚到做野~

我見個FD部冇事
我唔知佢係唔係SET過
PS. 我覺得佢係windows 8哥堆磚GE死忠

引用:
原帖由 siupy 於 2013-4-14 23:15 發表
都唔知點解要放棄
見到一格格磚就想嘔
依家根本都用唔晒
唔需要為左開機快果10秒整到咁核突 ...
Win 8 o的配色好似返左去Win 3.1年代.

Installed classic shell

引用:
原帖由 bebird 於 2013-4-15 00:09 發表
咁點解唔用番7

WIN 8 remote desktop入便, 右下角設定個度, 冇得reboot部機.
要用shortcut, alt+F4先有哩個option

係太先進定係太硬膠?
各位吹部友多多保重!
同埋,要小心隻H7N9!
你地繼續努力追佢找數啦!

引用:
原帖由 bebird 於 2013-4-15 00:09 發表
好有用!
第一誌願移民反大陸!
--------------------------------
誰都知道錢能生錢,我們所積累起來資產透過運作,
就能夠不斷帶來現金收入

引用:
原帖由 siupy 於 2013-4-15 00:46 發表

咁點解唔用番7
參: http://discuz.servebbs.com/viewthread.php?tid=66958
doo..m = =

引用:
原帖由 河本鬼茂 於 2013-4-15 03:06 發表
係太先進定係太硬膠?
ui 唔好 姐, 咪自己installed
但系內核有改進
doo..m = =

引用:
原帖由 jackli 於 2013-4-15 08:28 發表

參: http://discuz.servebbs.com/viewthread.php?tid=66958
引用:
原帖由 dom 於 2012-11-25 18:10 發表
見到d 死人格仔 話知你幾多提升都係假
X2 見到都唔開胃
何況又咪快過幾秒開機咁大把

你可以死都用番classic mode
冇人迫你用metro ui

引用:
原帖由 siupy 於 2013-4-15 09:04 發表

X2 見到都唔開胃
何況又咪快過幾秒開機咁大把
唔止 ...
唔計開機 , 同 Metro

8 既 Windows Explorer 同 I/O 改進的確不錯
另外當你用緊 WIFI 過緊野既時候 , 突然插番條 Lan , 佢識得用番條 Lan 走 , 舊版係唔可能的