[軟件] Win 8 真低能之~~

引用:
原帖由 ivan15 於 2013-4-15 09:06 發表
你可以死都用番classic mode
冇人迫你用metro ui
問題係無

引用:
原帖由 XT 於 2013-4-15 09:07 發表

唔止 ...
唔計開機 , 同 Metro

8 既 Windows Explorer 同 I/O 改進的確不錯
另外當你用緊 WIFI 過緊野既時候 , 突然插番條 Lan , 佢識得用番條 Lan 走 , 舊版係唔可能的 ...
唔只,.,.,.
我用 lan 線 同埋 iphone tethered 佢都智能好多
doo..m = =

引用:
原帖由 XT 於 2013-4-15 09:08 發表

問題係無
無classic mode?
唔明你咩意思...

引用:
原帖由 jackli 於 2013-4-15 09:09 發表

唔只,.,.,.
我用 lan 線 同埋 iphone tethered 佢都智能好多
第一誌願移民反大陸!
--------------------------------
誰都知道錢能生錢,我們所積累起來資產透過運作,
就能夠不斷帶來現金收入

引用:
原帖由 ivan15 於 2013-4-15 09:10 發表

唔明你咩意思...
classic mode 都係無Windows Aero
配色完全係windows 3.1

引用:
原帖由 ivan15 於 2013-4-15 09:10 發表

唔明你咩意思...
係完全無 Classic mode
無得熄 Metro , 無得開 Start menu , 無得熄右下角拉出黎既五大天王, 無得熄 Ribbon (Ribbon 我覺得無問題的)

所以人就係咁複雜
唔轉介面 --> 悶
轉介面 --> 唔慣

引用:
原帖由 XT 於 2013/4/15 09:07 發表

唔止 ...

8 既 Windows Explorer 同 I/O 改進的確不錯
另外當你用緊 WIFI 過緊野既時候 , 突然插番條 Lan , 佢識得用番條 Lan 走 , 舊版係唔可能的 ...
Even Win 8 have improve optimization w/Faildozer CMT
I dont want to use this crap

引用:
原帖由 jackli 於 2013/4/15 09:09 發表

唔只,.,.,.
No use for me I dont use tethering

前日我用左兩個鍾windows 8 覺得無問題 好好用  win + x  win + d / s 做到晒所有野!

當然新野要時間適應
第一誌願移民反大陸!
--------------------------------
誰都知道錢能生錢,我們所積累起來資產透過運作,
就能夠不斷帶來現金收入

引用:
原帖由 bebird 於 2013-4-15 00:09 發表
Installed classic shell
free install?
上次 win8 裝 Skype 想死
Viva la vida

引用:
原帖由 XT 於 2013-4-15 09:07 發表

唔止 ...

Win Explorer I/O係廢既, 由xp到vista聽d 分析話I/O改善咁多次, 又係廢廢地。 到左Win 7我受夠, 我使鬼你改我個UI去改番好佢個kernal

引用:
原帖由 backspace-hk 於 15/4/2013 09:49 發表

free install?
上次 win8 裝 Skype 想死
http://www.classicshell.net/

引用:
原帖由 ivan15 於 2013-4-15 09:35 發表
所以人就係咁複雜
唔轉介面 --> 悶
轉介面 --> 唔慣
轉還轉 轉啲好野好難咩

引用:
原帖由 愚生 於 2013-4-15 09:41 發表
前日我用左兩個鍾windows 8 覺得無問題 好好用  win + x  win + d / s 做到晒所有野!

當然新野要時間適應
對識用果班咪係 ... 雖然我平時都係咁用