[軟件] Win 8 真低能之~~

引用:
原帖由 bebird 於 2013-4-15 15:40 發表

back to DOS era
有乜所謂

引用:
原帖由 tamalemon 於 15/4/2013 15:41 發表
有乜所謂
for me, i'm ok. maybe more opportunities tim

引用:
原帖由 Aware 於 2013/4/15 11:23 發表

佢地應該分番開,desktop同mobile用唔同UI,如果唔係Win7可以再戰30年。
一係佢比 OPTION 人地選擇 而唔係迫人用 Metro UI
佢 Win 7 / Vista 都有得 Fallback 比翻個 Classic 你用啦
Windows 8 直頭無
一見到堆磚頭 已經唔開胃
天然系長髮眼鏡娘 最高
Lucky Star 聯盟 - 美幸
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

引用:
原帖由 siupy 於 2013/4/15 10:36 發表

咁D企業客商業客咪死守WIN 7
有咩所謂 , 今時今日大把政府部門 , 中大型機構同 學校都重係 WinXP + Win 7 (* 死左d 舊機先換 Win 7)
你問我有無新機 (商用/政府用/學校用) 跟機 Preload Windows 8

到依家係 0% ! 一部都無!
就算訂新機 ThinkCentre M82 (Core i5-3470 + 8GB RAM)
個客指定要翻 Downgrade Preload Windows 7 Pro 而唔係跟機既 Windows 8 Pro
商用共用客 拿黎工作用既全部唔會用 Windows 8 亦唔會 Upgrade

Microsoft 死要推個垃圾 Metro 打格仔既話 繼續倒自己米

天然系長髮眼鏡娘 最高
Lucky Star 聯盟 - 美幸
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

引用:
原帖由 dom 於 2013-4-15 19:53 發表

有咩所謂 , 今時今日大把政府部門 , 中大型機構同 學校都重係 WinXP + Win 7 (* 死左d 舊機先換 Win 7)
你問我有無新機 (商用/政府用/學校用) 跟機 Preload Windows 8

就算訂新機 Think ...
以我公司為例
仲有一批機行XP
就算果時出左vista未出7
都係指明可以down XP

引用:
原帖由 dom 於 2013-4-15 19:53 發表

就算訂新機 Think ...
可惜啲Server 2012局住食……

引用:
原帖由 Aware 於 2013-4-15 21:54 發表

可惜啲Server 2012局住食……
呢個真係極度嘔血 ...

引用:
原帖由 XT 於 2013-4-15 21:57 發表

呢個真係極度嘔血 ...
WTF
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

引用:
原帖由 Aware 於 2013-4-15 23:24 發表

WTF
落返08算啦

引用:
原帖由 rickywk 於 2013-4-15 23:27 發表

落返08算啦
It's my client's existing production server

引用:
原帖由 Aware 於 2013-4-15 23:24 發表

WTF
Server整個咁o既UI, 真係得啖笑

引用:
原帖由 MacMonster 於 2013-4-15 23:36 發表

Server整個咁o既UI, 真係得啖笑
直頭痴L線

我想講
我學校買新機
唔係買windows 而係買mac 機

引用:
原帖由 Aware 於 2013-4-15 23:40 發表

直頭痴L線
我果陣裝落VM一睇 當堂嚇一嚇

引用:
原帖由 XT 於 2013-4-16 18:28 發表

我果陣裝落VM一睇 當堂嚇一嚇
啲咁既垃圾叫人點Admin