[軟件] Win 8 真低能之~~

引用:
原帖由 siupy 於 2013-4-15 09:04 發表

X2 見到都唔開胃
何況又咪快過幾秒開機咁大把
唔止 ...
唔計開機 , 同 Metro

8 既 Windows Explorer 同 I/O 改進的確不錯
另外當你用緊 WIFI 過緊野既時候 , 突然插番條 Lan , 佢識得用番條 Lan 走 , 舊版係唔可能的

引用:
原帖由 ivan15 於 2013-4-15 09:06 發表
你可以死都用番classic mode
冇人迫你用metro ui
問題係無

引用:
原帖由 ivan15 於 2013-4-15 09:10 發表

無classic mode?
唔明你咩意思...
係完全無 Classic mode
無得熄 Metro , 無得開 Start menu , 無得熄右下角拉出黎既五大天王, 無得熄 Ribbon (Ribbon 我覺得無問題的)

引用:
原帖由 ivan15 於 2013-4-15 09:35 發表
所以人就係咁複雜
唔轉介面 --> 悶
轉介面 --> 唔慣
轉還轉 轉啲好野好難咩

引用:
原帖由 愚生 於 2013-4-15 09:41 發表
前日我用左兩個鍾windows 8 覺得無問題 好好用  win + x  win + d / s 做到晒所有野!

當然新野要時間適應
對識用果班咪係 ... 雖然我平時都係咁用

引用:
原帖由 tamalemon 於 2013-4-15 09:51 發表

Win Explorer I/O係廢既, 由xp到vista聽d 分析話I/O改善咁多次, 又係廢廢地。 到左Win 7我受夠, 我使鬼你改我個UI去改番好佢個kernal
Vista 個 IO 食屎啦
7 先正常番
8 真係有改善但少少囉

引用:
原帖由 bebird 於 2013-4-15 09:56 發表

Vista + SP2, i think, still ok wor (although i don't do any benchmark)
改Q埋個Kernel嘛 SP2

醒起 Win8 內置o左 img mount

引用:
原帖由 siupy 於 2013-4-15 15:10 發表

用個OS都要背快捷鍵是否很悲哀?
我覺得係
我自從win95之後除左打字打機都好少用keyboard
依家竟然要走回頭路
咁其實 Mac 都係用 Shortcut key

引用:
原帖由 jackli 於 2013-4-15 15:22 發表
咁睇黎無一個gui 系好
command

引用:
原帖由 Aware 於 2013-4-15 21:54 發表

可惜啲Server 2012局住食……
呢個真係極度嘔血 ...

引用:
原帖由 Aware 於 2013-4-15 23:40 發表

直頭痴L線
我果陣裝落VM一睇 當堂嚇一嚇

引用:
原帖由 Aware 於 2013-4-16 20:19 發表

我知No.1有好多膠人,呢位人兄都唔洗打段野出黎秒膠呀話
可以拎出黎做潮文