[電子電玩] 想買AA充電器差eneloop電池 (17/4 update : 已入手)

引用:
原帖由 tamalemon 於 2013-4-17 14:51 發表
勁獅王

事主楊先生昨在佳翠苑耀翠閣寓所形容事件「好恐怖,充電池竟然爆炸,當時如果坐喺電腦前就隨時被炸中。」肇事充電池為德國品牌內地製造的勁獅王「 CAMELION2600mAh」,約10個月前他在深水埗鴨寮街商店購 ...
呢單野之後我掉晒去

勁獅王電池唔得,但叉機都OK既。

同埋,如果有放電功能會更好。
各位吹部友多多保重!
同埋,要小心隻H7N9!
你地繼續努力追佢找數啦!

引用:
原帖由 河本鬼茂 於 2013-4-17 15:45 發表
勁獅王電池唔得,但叉機都OK既。

同埋,如果有放電功能會更好。
三洋MR57有
Sony BCG-34冇
GP powerbank H500 冇

其實, 以前我都會賞試玩re-activate電池
但家下係改為想辦法避免比電池死
所以揀士嘜叉夠安全, 多於多功能, 尤其我由零開始, 全面轉新買的低放電電池去叉
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

引用:
原帖由 戀.上你的人 於 2013-4-17 15:36 發表

呢單野之後我掉晒去
我想話仲大量地玩呢D電池同玩"恐怖活動"冇太大分別

每次攞起入左呢D電池的機器就好似俄羅絲輪盤??

引用:
原帖由 tamalemon 於 2013-4-17 15:57 發表

三洋MR57有
Sony BCG-34冇
GP powerbank H500 冇

其實, 以前我都會賞試玩re-activate電池
但家下係改為想辦法避免比電池死
所以揀士嘜叉夠安全, 多於多功能, 尤其我由零開始, 全面轉新買的低放電電 ...
你隻eneloop係 比鐘用哥隻?

引用:
原帖由 tamalemon 於 2013-4-17 16:05 發表

我想話仲大量地玩呢D電池同玩"恐怖活動"冇太大分別

每次攞起入左呢D電池的機器就好似俄羅絲輪盤??
哥期我掉左好多電 最後得返兩排GP

引用:
原帖由 戀.上你的人 於 2013-4-17 16:09 發表

你隻eneloop係 比鐘用哥隻?
比鐘用?   唔識...

我只知叫"激閃版"

引用:
原帖由 tamalemon 於 2013-4-17 16:18 發表

我只知叫"激閃版"
packing冇提到"鐘"播

引用:
原帖由 tamalemon 於 2013-4-17 16:20 發表

packing冇提到"鐘"播
之前有隻版話比鐘哥D用 極低自放 放唔知幾多年仲有80%咁樣GA
不過我唔知邊隻

我買佢只係貪彩色咋

仲有一隻仲更加多彩色

引用:
原帖由 tamalemon 於 2013-4-17 16:18 發表

我只知叫"激閃版"
普通白版佢寫可以用1800次 呢隻得 1500次 係唔係仲貴D...

引用:
原帖由 tamalemon 於 2013-4-17 16:22 發表
我買佢只係貪彩色咋

仲有一隻仲更加多彩色
呢隻我想買 但見唔到
不過個包裝靚D貴幾十 兩排普通白150 一排閃彩 200幾

引用:
原帖由 戀.上你的人 於 2013-4-17 16:23 發表

呢隻我想買 但見唔到
不過個包裝靚D貴幾十 兩排普通白150 一排閃彩 200幾
"閃彩"係出比鬼子佬地方
官方宣傳似係愛老婆5週年紀念版
仲限量添
定價時我估係基於呢個貨量因素為主
(香港賣賣下已變成街鋪四粒"激閃版"平過白電, 因為少左"300"次 )

而少左"300"次, 似係架仔慣性技倆... d電池可能理論上係同一生產綫
(一般暗示一係搬廠,一係換款..)
引用:
三洋eneloop面世5週年限量版

玩色像木顏色,器材內外都形爆。...

....由於是全球限量發行,香港只獲小量配額,是最值得擁有和珍藏的環保充電池產品。

引用:
原帖由 戀.上你的人 於 2013-4-17 16:21 發表

之前有隻版話比鐘哥D用 極低自放 放唔知幾多年仲有80%咁樣GA
不過我唔知邊隻
我將兩包左右比較, 左面閃, 右側白。

閃 : 3年75%, 1500x
白 : 5年70%, 1800x