[軟件] 十年榮耀一朝棄Adobe完全放棄CS

十年榮耀一朝棄Adobe完全放棄CS

Adobe在2003年發布了Creative Suite,距今剛好十年、六大版本,然而,Adobe卻決定在這個時候轉身,完全放棄CS,專注Creative Cloud雲服務。

Adobe將繼續銷售CS6,但是只提供數字版,因為自4月30日起,Adobe就不再銷售盒裝版的CS和Acrobat了。另外,CS6仍將會有Bug修復和OS兼容性方面的更新,只是,CS7永遠不會出現了。

Adobe今後的主要精力將放在在線訂閱服務上,也就是Creative Cloud,而不再採用之前的盒裝零售。Creative Cloud是在去年正式發布的,不過它不像是普通的產品發布,更像是一種為CS準備的全新升級方式,這一點Adobe在今天的Mac大會上也表示了認同。

Adobe將所有產品都更改了名稱,冠以CC品牌,包括:Photoshop CC、InDesign CC、Illustrator CC、Dreamweaver CC、Premiere Pro CC等。上述產品將會在今年6月17日正式發布。

現有的CS3或更高版本用戶訂閱Creative Cloud首年將享受優惠,每月訂閱費用為29.99美元。對於其它個人用戶,完整版的Creative Cloud每月訂閱費用為49.99美元,當然,你也可以只訂閱某一款或幾款CC應用,每款應用的月訂閱費用為19.99美元。

對於企業和其它機構,Adobe提供了多種多樣的訂閱服務和價格,詳情可以查閱Creative Cloud官網(地址)。

我dklm,又想學 ea 搞 simcity咁
但如果商業客整張相可以好大size
仲有人地肯唔肯放上雲端先?

又來

做咩要咁傻

AI幾時出ipad version呀?

引用:
原帖由 shirleyee 於 2013-5-8 02:02 發表
AI幾時出ipad version呀?
iPad is too slow to do AI

其實只係每年俾subscription做軟件License續期服務,條面數比以前購買大License抵啲,同埋升級唔駛再買過新版本,直升ok,其他同現有CS做法無分別,唔係Photoshop @ Cloud

如果做software subscription, OK.
但迫人用cloud, 將D作品先放上佢個唔知安唔安全既cloud, 就

睇下有無人so佢
好似ps咁
cs3456我都唔知有乜野分別?
cloud 比月費邊個用?

引用:
原帖由 1q1q1q 於 2013-5-8 02:24 發表
如果做software subscription, OK.
但迫人用cloud, 將D作品先放上佢個唔知安唔安全既cloud, 就
其實無迫人用cloud

即係點 個軟件都係裝落電腦? 但係要login先用得? 定係webapps?

引用:
原帖由 戀.上你的人 於 2013-5-8 02:45 發表
即係點 個軟件都係裝落電腦? 但係要login先用得? 定係webapps?
裝落電腦,無記錯的話License跟Adobe ID走,但唔駛login照用

Adobe 傻的嗎?
天然系長髮眼鏡娘 最高
Lucky Star 聯盟 - 美幸
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

引用:
原帖由 dom 於 2013-5-8 03:16 發表
Adobe 傻的嗎?
明顯,Internet落後地區點用先???

引用:
原帖由 Tommi_Vercetti 於 2013-5-8 02:04 發表
其實只係每年俾subscription做軟件License續期服務,條面數比以前購買大License抵啲,同埋升級唔駛再買過新版本,直升ok,其他同現有CS做法無分別,唔係Photoshop @ Cloud ...
$388一個月, $4,656一年. 用四年或以上已經貴過現時盒裝版本.

其實cs4/5/6 已好夠用..但最衰既係..新相機既raw file..永遠要新版photoshop至食到..呢下先hihi