[網絡] 其實依家買AC router 會唔會浪費?

其實依家買AC router 會唔會浪費?

家中無一件裝置support AC
但又見淘寶Netgear R6300v2 價錢唔錯

引用:
原帖由 ngotto 於 2013-8-7 11:28 發表
家中無一件裝置support AC
但又見淘寶Netgear R6300v2 價錢唔錯
睇機能係抵買
但Netgear 原廠firmware 大家都講到好垃圾
ROUTER 真係唔可以買太爛
除非用緊3m以下上網啦

wifi 行得幾快丫, 要快行LAN線吧
唔好買浪費金錢

仲有... 有幾多 client 機有 AC

無client 行AC 買黎做咩..~_~
願燈力與我常在

依家用緊1043+DDWRT 其實都夠用,
只系1043 throughout 較差同WiFi 穿两幅牆後signal不太理想

引用:
原帖由 tat0801 於 2013-8-7 11:39 發表
無client 行AC 買黎做咩..~_~
所以咪話好似好浪費

引用:
原帖由 fish! 於 2013-8-7 11:34 發表
wifi 行得幾快丫, 要快行LAN線吧
唔好買浪費金錢
問題係Netgear R6300v2個價同其他牌子無AC既差唔多

引用:
原帖由 ngotto 於 2013-8-7 11:41 發表
只系1043 throughout 較差同WiFi 穿两幅牆後signal不太理想
如果理想, 個wifi 會好勁
咁會頭髮稀疏 -> 豬肉明

引用:
原帖由 ngotto 於 7-8-2013 11:41 AM 發表
Netgear R6300v2 行內置天線喎!

引用:
原帖由 lorym 於 2013-8-7 11:43 發表

Netgear R6300v2 行內置天線喎!
有時內置未必差過外置
特別平價外置, 條天線好垃圾既

引用:
原帖由 sunyung 於 2013-8-7 11:42 發表

問題係Netgear R6300v2個價同其他牌子無AC既差唔多
你如果咁想洗錢,
可以入錢去"小魚窮人基金"
救下無錢要人幚的有需要人仕
即係我

引用:
原帖由 sunyung 於 2013-8-7 11:42 發表

香港買Rt-AC66 U 要$1300

引用:
原帖由 fish! 於 2013-8-7 11:45 發表

你如果咁想洗錢,
可以入錢去"小魚窮人基金"
救下無錢要人幚的有需要人仕
即係我
關咩事
人地問得都係想換姐
咁問個性價比高有嘜問題
買ROUTER唔可以貪盡平都係事實

引用:
原帖由 ngotto 於 2013-8-7 11:45 發表

香港買Rt-AC66 U 要$1300
所以咪話性價比算高
查實話哂錢既人, 知唔知個價