吹部apps底部建議多個hotkey

吹部apps底部建議多個hotkey

可以直接回到吹水部屋個頁,正常你拉下睇完個post就會想返主頁睇其他post,現在下下唔係按錯左底下個home key就係要拉返上去頂位按出去

頂上個轉台bar,太阻位唔會用,且你用windows都唔會set 個 START 及hotkey係頂吧!

個 home key 也不太常用,但成日按錯,其實我只想永遠去吹水區

或者以前既按menu後有得轉台我都覺得方便過現在

引用:
原帖由 小Ray 於 2013-8-12 11:27 發表
或者以前既按menu後有得轉台我都覺得方便過現在
我仲用緊舊版
不過係4.1度變到打字好頓

引用:
原帖由 戀.上你的人 於 2013-8-12 11:34 發表

我仲用緊舊版
不過係4.1度變到打字好頓
係,我都忍受緊

引用:
原帖由 小Ray 於 2013/8/12 11:23 發表
可以直接回到吹水部屋個頁,正常你拉下睇完個post就會想返主頁睇其他post,現在下下唔係按錯左底下個home key就係要拉返上去頂位按出去

頂上個轉台bar,太阻位唔會用,且你用windows都唔會set 個 START 及hotkey係頂吧!

個 ...
The top bar is good , I set it always show

我想要個離開制

引用:
原帖由 backspace-hk 於 2013-8-12 11:40 發表
我想要個離開制
X2
我撳確定關閉,係關閉唔到個app

引用:
原帖由 小Ray 於 2013-8-12 11:23 發表

個 ...
頂上條bar係睇你部機有冇menu button (包括 virtual nav. bar 上面既 menu button)
無既話係必須顯示,因為 based on 4.0 SDK 下,係無得用 compatible mode 响 nav bat 出右面果三點當 menu 制
最佳例子係 Xperia Z

有時係有咁既情況出現,但我未揾到原因
引用:
原帖由 ericpo 於 2013-8-12 14:54 發表

X2
我撳確定關閉,係關閉唔到個app

app版仲係唔可以UPLOAD相

引用:
原帖由 sunyung 於 2013-8-12 15:06 發表
app版仲係唔可以UPLOAD相
一向都得

引用:
原帖由 XT 於 2013-8-12 15:08 發表

一向都得
我唔得既

引用:
原帖由 XT 於 2013-8-12 15:03 發表
頂上條bar係睇你部機有冇menu button (包括 virtual nav. bar 上面既 menu button)
無既話係必須顯示,因為 based on 4.0 SDK 下,係無得用 compatible mode 响 nav bat 出右面果三點當 menu 制
最佳例子係 Xperia Z ...
個性質唔重要, 現在係講緊個 interface 唔夠 friendly 問題

用手機主要都係用單手, 及用手指公懶懶地咁 control , 你整條 bar 係頂對大 mon 係好唔方便, 迫住要用食指, 重要係左手邊...定係你係左手仔呀所以咁 design ?

我現在睇吹水部屋最大障礙除左打字有 delay 外, 就係睇 post 睇左幾頁後, 想去返出面「吹水部屋」頁睇其他 post, 成日出現按錯左下面bar中間個「Home Button」出左去最出面去幫這兒呃 page hit rate, 或者就係按四五次「Back Key」,或者又要拉呀.拉呀..拉返上去, 轉用食指去按「吹水部屋」條 link 先可以出返去主頁睇其他 post, 咁真係好唔方便..

所以先提議係下面 bar 整個 back to 「吹水部屋」button

咁成日無啦啦自己CLOSE左點搞?