[網絡] 遲 d 想換 router, 請問呢隻 asus 如何呀?

遲 d 想換 router, 請問呢隻 asus 如何呀?

我們都在裝死地活在共匪統治下

既然已經完了, 那為什麼還要俾面給畜生們

等埋AC68U至算

airport 好過

引用:
原帖由 pk1667 於 2013-8-23 09:40 發表
RTAC66U
http://www.asus.com/tw/Networking/RTAC66U
pk sir換來做乜

引用:
原帖由 poonyc 於 2013-8-23 09:56 發表
pk sir換來做乜
EC, 你只850用成點? WiFi強嗎?

引用:
原帖由 ngotto 於 2013-8-23 09:51 發表
等埋AC68U至算
呢隻會幾時出呀? 同埋大約幾錢呀?

引用:
原帖由 poonyc 於 2013-8-23 09:56 發表
pk sir換來做乜
想要有同時承受大流量 BT, FTP (要 support no-ip DNS) 功能 & 穩定 WIFI 的 ROUTER, 最好可以玩埋雲端

PS : 可以不需要 USB3.0

引用:
原帖由 pk1667 於 2013-8-23 10:00 發表

據聞係今個月月尾出...

引用:
原帖由 pk1667 於 2013-8-23 10:00 發表

傳AC 56U,AC 68U 九月到,但價錢唔清楚

你問我一定係自己砌,
遲下Bay Trail Atom CPU出埋,真係諗起都興奮

引用:
原帖由 bluesky 於 2013-8-23 10:03 發表

據聞係今個月月尾出...
如果係咁我可以等埋先喎

ps : 請問硬件係唔係一定強過呢隻呀? 因 router 野我唔係咁熟

補充 : 大流量定義係段百 GB 計

引用:
原帖由 ccw 於 2013-8-23 10:04 發表
你問我一定係自己砌,
遲下Bay Trail Atom CPU出埋,真係諗起都興奮
我就係唔想煩先唔用 pc router (唔識 linux)

引用:
原帖由 pk1667 於 2013-8-23 10:06 發表

我就係唔想煩先唔用 pc router (唔識 linux)
好易咋, 裝完 好多野都係web base, 有 GUI

引用:
原帖由 pk1667 於 2013-8-23 10:06 發表

如果只係當家用router,根本乜都唔洗學,有哂GUI+成個forum俾你問。
我玩pfsense都完全唔洗識FreeBSD

引用:
原帖由 pk1667 於 2013-8-23 10:03 發表

想要有同時承受大流量 BT, FTP (要 support no-ip DNS) 功能 & 穩定 WIFI 的 ROUTER, 最好可以玩埋雲端

PS : 可以不需要 USB3.0
想有埋FTP, NAS咁,ClearOS就好適合