[網絡] 遲 d 想換 router, 請問呢隻 asus 如何呀?

引用:
原帖由 tamalemon 於 2013-8-23 12:17 發表

我剛剛尋日先攞上年部mercury出黎用
EC已經先左級了
我屋企加埋舖用緊既ROUTER 有
PCCW
VIGOR 2920N --> D-LINK 850L (暫時用來做AP)

HKBN
NETCORE 255-->HOMEPLUG-->MERCURY 4530R-->WDS-->MERCURY 4530R-->BUFFALO WCR-HP-CN

如果部部都用PC 做ROUTING~
死得~

引用:
原帖由 pk1667 於 2013-8-23 12:21 發表

我就係唔想買 linksys & netgear
呢兩隻都唔買買ASUS~

咁買D-LINK~

868L 都好鬼快~

850L 都食到850MBPS~

請去SMALLBUILDER 睇睇~

引用:
原帖由 poonyc 於 2013-8-23 12:23 發表

佢果 d setting 我覺得好複雜
我們都在裝死地活在共匪統治下

既然已經完了, 那為什麼還要俾面給畜生們

引用:
原帖由 pk1667 於 2013-8-23 12:25 發表

佢果 d setting 我覺得好複雜
高級ROUTER O的SETTING 係複雜少少~

引用:
原帖由 tamalemon 於 2013-8-23 12:17 發表

我剛剛尋日先攞上年部mercury出黎用
EC已經先左級了
仲有

上次差O的買唔到2540~
因為好像停產了~

呢隻係最平有得換天線既DUALBAND ROUTER~

回覆 35# poonyc 的帖子

感恩呀, [跪拜]

之不過, 水銀穿牆能力好鬼弱

引用:
原帖由 poonyc 於 2013-8-23 12:23 發表

咁買D-LINK~

868L 都好鬼快~

850L 都食到850MBPS~

請去SMALLBUILDER 睇睇~
唔係掛!
http://www.price.com.hk/product.php?p=153768&ct=review
缺點:如果向外向同一個ip持續傳送一段短時間就會hang機
簡單D講不能BT或者玩online game
如果唔BT唔玩online game 都買得過
我們都在裝死地活在共匪統治下

既然已經完了, 那為什麼還要俾面給畜生們

引用:
原帖由 poonyc 於 2013-8-23 12:12 發表

非常好~

好過低B LINK~
抗干擾OK~

我有同用過BUFFALO, BELKIN, LINKSYS, D-LINK, TPLINK, MERCURY, NETCORE, VIGOR

如果齋講2.4GHZ
連接小米手機
最好係BUFFALO ,D-LINK 同 ...
2.4穿牆如何?DDNS有無Dyndns及no.ip? 應該無vpn server function?

引用:
原帖由 pk1667 於 2013-8-23 12:34 發表

唔係掛!
http://www.price.com.hk/product.php?p=153768&ct=review
如果唔BT唔玩online game 都買得過 ...
BT 會hang咪死得?

引用:
原帖由 poonyc 於 2013-8-23 12:22 發表

我屋企加埋舖用緊既ROUTER 有
PCCW
VIGOR 2920N --> D-LINK 850L (暫時用來做AP)

HKBN
NETCORE 255-->HOMEPLUG-->MERCURY 4530R-->WDS-->MERCURY 4530R-->BUFFALO WCR-HP-CN

如果部部都用PC 做ROUTING~
死得~: ...
要睇用途

引用:
原帖由 tamalemon 於 2013-8-23 12:30 發表
感恩呀, [跪拜]

之不過, 水銀穿牆能力好鬼弱
5GHZ 都係差少少~

引用:
原帖由 pk1667 於 2013-8-23 12:34 發表

唔係掛!
如果唔BT唔玩online game 都買得過 ...
未試過喎~

我屋企都有人勁BT~
試下先~!

引用:
原帖由 ngotto 於 2013-8-23 12:34 發表

2.4穿牆如何?DDNS有無Dyndns及no.ip? 應該無vpn server function?
無VPN SERVER FUNCTION~

2.4 OK~
DDNS 未得~

因為真係好忙未得閒睇過~

引用:
原帖由 poonyc 於 2013-8-23 18:37 發表

無VPN SERVER FUNCTION~

2.4 OK~
DDNS 未得~

因為真係好忙未得閒睇過~
我唔介意你借我幫你試,hehe

引用:
原帖由 lctang 於 2013-8-23 09:54 發表
airport 好過
又貴,啲Function少到乜咁:o)