[網絡] 遲 d 想換 router, 請問呢隻 asus 如何呀?

遲 d 想換 router, 請問呢隻 asus 如何呀?

我們都在裝死地活在共匪統治下

既然已經完了, 那為什麼還要俾面給畜生們

引用:
原帖由 ngotto 於 2013-8-23 09:51 發表
等埋AC68U至算
呢隻會幾時出呀? 同埋大約幾錢呀?

引用:
原帖由 poonyc 於 2013-8-23 09:56 發表
pk sir換來做乜
想要有同時承受大流量 BT, FTP (要 support no-ip DNS) 功能 & 穩定 WIFI 的 ROUTER, 最好可以玩埋雲端

PS : 可以不需要 USB3.0

引用:
原帖由 bluesky 於 2013-8-23 10:03 發表

據聞係今個月月尾出...
如果係咁我可以等埋先喎

ps : 請問硬件係唔係一定強過呢隻呀? 因 router 野我唔係咁熟

補充 : 大流量定義係段百 GB 計

引用:
原帖由 ccw 於 2013-8-23 10:04 發表
你問我一定係自己砌,
遲下Bay Trail Atom CPU出埋,真係諗起都興奮
我就係唔想煩先唔用 pc router (唔識 linux)

引用:
原帖由 ccw 於 2013-8-23 10:17 發表

想有埋FTP, NAS咁,ClearOS就好適合
請問包唔包 firewall 呀?

引用:
原帖由 lctang 於 2013-8-23 10:20 發表
http://www.clearfoundation.com

live demo

http://www.clearfoundation.com/Software/live-demo.html
最快都要聽日先有時間試

請問你地 d pc-router 係什麼 config 呀?

引用:
原帖由 ccw 於 2013-8-23 10:37 發表

http://bbs.hk-spot.com/viewthread.php?tid=49402&highlight=

我set野計盡可以~1500,SB Celeron G540應該可以行到UL+DL 1000Gbps
不過行Celeron會哂電啲,可以的話等到Bay Trail就應該可以效能+省電兼備。

*可以用U ...
我暫時可以搵部 ITX PC 去先試行既
i5-650 (LGA1156)
J & W h55 itx
2x4GB ddr3-1333
hdd -> 可能搵隻 WD 1TB green
siloverstone 80銅牌 matx 火牛
lian-li pc-q08
單頭 intel lan card

引用:
原帖由 lctang 於 2013-8-23 10:38 發表
用緊 amd E-350 ITX with intel dual port lan
我以前試過係 windows 做唔到將其中一個 port 俾其他 pc 用

引用:
原帖由 poonyc 於 2013-8-23 12:15 發表

是但買隻都得

NETGEAR 應R6500 V2 都OK~
用粒U 最快~
我就係唔想買 linksys & netgear

引用:
原帖由 poonyc 於 2013-8-23 12:23 發表

呢兩隻都唔買買ASUS~
佢果 d setting 我覺得好複雜

引用:
原帖由 poonyc 於 2013-8-23 12:23 發表

呢兩隻都唔買買ASUS~

咁買D-LINK~

868L 都好鬼快~

850L 都食到850MBPS~

請去SMALLBUILDER 睇睇~
唔係掛!
http://www.price.com.hk/product.php?p=153768&ct=review
缺點:如果向外向同一個ip持續傳送一段短時間就會hang機
簡單D講不能BT或者玩online game
如果唔BT唔玩online game 都買得過

引用:
原帖由 ngotto 於 2013-8-23 10:03 發表

傳AC 56U,AC 68U 九月到,但價錢唔清楚
見官方係 fb reply 呢隻野係 sept 尾出, 建議賣價係 $1699, 如果係咁, 我多數都會換呢隻算 la