[相機攝影] Sony 餠型QX10 pre-order 喇

Sony 餠型QX10 pre-order 喇

預定平一蚊咁多~
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

QX100 咁鬼大舊.....

引用:
原帖由 tamalemon 於 2013-9-4 23:49 發表
QX100 咁鬼大舊.....
差唔多吧,
根本就係一部無左display、無左閃燈同大部份按鈕嘅 RX100 II…………

引用:
原帖由 小馬馬 於 2013-9-5 02:38 發表

差唔多吧,
根本就係一部無左display、無左閃燈同大部份按鈕嘅 RX100 II…………
正呀

回覆 3# 小馬馬 的帖子

點睇都覺得貼上電話之後, 明顯厚過RX100..... @.@

引用:
原帖由 小馬馬 於 2013-9-5 02:38 發表

差唔多吧,
我一路以為係要cup落去部手機枝鏡度,原來係分開左 control同埋capture個part既野

呢個毒我唔到..
願燈力與我常在

又要拎多舊野 如果部手提無電 / cheap 機.....   
都係相機好

其實就連早期的Canon Ixus, S95/S100, 後來RX100.... 最大缺陷都係缺握手位, 同操控。 QX要兩手揸機, 即係冇手得閒操控。 家下手機上仲要冇shutter制.... , 玩QX變成要學習左手禁shutter, 玩咩

根本Sony 出QX似係想玩鬼其它廠

iphone都用到嫁

引用:
原帖由 tamalemon 於 2013-9-5 09:27 發表
點睇都覺得貼上電話之後, 明顯厚過RX100..... @.@
Display大過RX100 II、價錢平過RX100 II…………

而且你夠厲害可以無finder「盲拍」的話,
QX100獨立使用輕巧過RX100 II(有人咁做嗎?)

呢件野仲可以裝係平板到用
香港已經完了!
http://www.no3b.net

引用:
原帖由 tamalemon 於 2013/9/4 23:43 發表

預定平一蚊咁多~
From PCM Facebook
Sony 的手機神鏡今日公佈本港售價,搭載 10x Zoom 的2,000 萬像素鏡頭 Cyber-shot QX10,開價 HK$1,980。而跟RX100 II同級的小蔡頭 Cyber-shot QX100,開價 HK$3,880,比多個機身的 Cyber-shot RX100 II 平足 HK$2,000,增加不少吸引力。

http://www.qk123.com/2013/09/sony-dcs-qx-100-qk-10-hk-launch/
QK123

網上熱議了一段時間的鏡仔數碼相機 DSC-QX100 / QX10 終於由香港 Sony 正式發佈。蔡司鏡的 QX100 訂價HK$3,880,G 鏡的 QX10 為HK$1,980。智能手機能對應最主流的 Android 及 OS 系統,原廠的 App 是免費下載與使用的。只要透過 NFC 或自行輸入密碼便能配對,而配對後隨時可以使用。

當 DC 仔價既話 其實 ok
天然系長髮眼鏡娘 最高
Lucky Star 聯盟 - 美幸
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

引用:
原帖由 dom 於 2013-9-13 21:41 發表

From PCM Facebook
Sony 的手機神鏡今日公佈本港售價,搭載 10x Zoom 的2,000 萬像素鏡頭 Cyber-shot QX10,開價 HK$1,980。而跟RX100 II同級的小蔡頭 Cyber-shot QX100,開價 HK$3,880,比多個機身的 Cyber-shot RX100 II ...
Android機無實體Shutter,撳Mon?
ロストックで風を攫うや思い出す

覺得qx10正d
細細粒