[網絡] [首次開箱] ASUS RT-AC68U

[首次開箱] ASUS RT-AC68U

Set咗成晚,終於set到同舊router一樣。
唔講咁多,出圖先。
首先係盒面。

內容物。

安完天線實物。

個setup interface我就唔cap,大家可以去望ASUS啲說明書。
速度方面,因為我只係用PCCW FTTH 200,所以係試唔到呢部野既極限。

另一方面,我部手機都有ac用啦!

係手機行speedtest都食盡條頻,真係第一次!

開箱第一次打,應該都唔會好架啦,大家當睇介紹文啦

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

unusual 5G

引用:
原帖由 ccw 於 2013-10-17 00:12 發表
unusual 5G
好名黎,我用咗好耐

What mobile r u using?

引用:
原帖由 bebird 於 2013-10-17 07:06 發表
What mobile r u using?
GS4.

引用:
原帖由 Aware 於 17-10-2013 12:08 AM 發表
Set咗成晚,終於set到同舊router一樣。
個setup interface我就唔cap,大家可以去望ASUS啲說明書。
速度方面,因為我只係用PCCW FTTH 200,所以係 ...

知唔知如果係 RT-AC66U 會差幾多?

引用:
原帖由 lorym 於 2013-10-17 08:36 發表

知唔知如果係 RT-AC66U 會差幾多?
現階段應該俾firmware累,唔會比66好。

引用:
原帖由 Aware 於 17-10-2013 08:56 AM 發表

現階段應該俾firmware累,唔會比66好。
即係遲 d 部 68u 可以再快 d ?

引用:
原帖由 lorym 於 2013-10-17 08:58 發表

即係遲 d 部 68u 可以再快 d ?
係。
始終dual core ARM A9>single core MIPS。
Netgear隻R7000比AC68U快應該都係firmware事。

引用:
原帖由 Aware 於 2013-10-16 21:15 發表

係。
始終dual core ARM A9>single core MIPS。
Netgear隻R7000比AC68U快應該都係firmware事。
dual core ARM A9
But still I am looking forward to quad-core Bay Trail pfsense

引用:
原帖由 ccw 於 2013-10-17 09:27 發表

dual core ARM A9
But still I am looking forward to quad-core Bay Trail pfsense
PC router is too expensive if same 802.11ac performance is needed

引用:
原帖由 Aware 於 17-10-2013 09:40 AM 發表

PC router is too expensive if same 802.11ac performance is needed

lc 可能會話.....邊使錢。

希望聖誕前可以買入呢隻野 la
我們都在裝死地活在共匪統治下

既然已經完了, 那為什麼還要俾面給畜生們

引用:
原帖由 pk1667 於 2013-10-17 09:47 發表
希望聖誕前可以買入呢隻野 la
隻野應該近期都比較難買。
我琴日去都係因為佢啱啱開門先冇人同我爭。

引用:
原帖由 Aware 於 2013-10-17 10:02 發表

隻野應該近期都比較難買。
我琴日去都係因為佢啱啱開門先冇人同我爭。
咁到時買到既機會應該大 d
我們都在裝死地活在共匪統治下

既然已經完了, 那為什麼還要俾面給畜生們