[網絡] 大家買左AC68/66未

引用:
原帖由 蘋果粉絲 於 2013-10-22 20:32 發表
11月係咪公佈AC標準~個價應該唔會大變?
查實你睇AC68U剛新出,已經送兩百幾蚊嘅藍芽喇叭仔促銷,
都有少少暗示了…………

引用:
原帖由 Aware 於 2013-10-22 21:02 發表
Netgear有隻R7000行Broadcom 4709A既,係快啲既,不過冇興趣。
Netgear硬件一流,可惜firmware可以用「恐怖」黎形容…………

如果Asus嘅firmware評級係C,咁Netgear嘅應該係E--!!

引用:
原帖由 Aware 於 2013-10-22 21:30 發表
Note2打後全部有ac。
Note2 150Mbps
GS4 433Mbps
check一check,原來太座部Z Ultra都支援…………

引用:
原帖由 刺青 於 2013-10-22 22:30 發表
間科匯電腦(price.com.hk) 乜 _ 都平過人
有無伏

1600一部AC68U
慳果少少。
腦場各大舖都係$1649,
你為平$49搏嘅話,我無野講囉…………

引用:
原帖由 cheungmanhoi 於 2013-10-23 11:42 發表

ssp m記個門口對住個入口 一上樓梯右手面第一間賣network嘢果間
領宙,
佢黃金地下有兩間,你講呢間係分店。

引用:
原帖由 bebird 於 2013-10-23 12:56 發表

my friend bought N66U last weekend
睇餸食飯,
而家N66U賣一千左右,其實算抵用。

引用:
原帖由 蘋果粉絲 於 2013-10-23 13:08 發表
其實AC68U CLOUD到RMVB就正~
差呢樣野令我仲唸緊~
乜有router可以push rmvb streaming???

引用:
原帖由 蘋果粉絲 於 2013-10-23 13:41 發表

暫時未有~
除非大陸山寨或者DIY,大廠幾乎肯定無;
rm/rmvb format有license嘅,
你做media server支援,版權點計?
應該收你廠家幾多錢?

引用:
原帖由 Aware 於 2013-10-23 13:52 發表

自從rm出現果日起,我都唔明質素咁差點解都仲未執
因為仲有大量日韓台大陸B仔野用rmvb