[網絡] 大家買左AC68/66未

引用:
原帖由 lorym 於 2013-10-22 16:02 發表
妖!

引用:
原帖由 小馬馬 於 2013-10-22 16:16 發表

pptp vpn,好低階嘅型號已經有。
唔知點解我隻n56u set唔到vpn, 連極無反應, 要開synology nas 先可以行到vpn

引用:
原帖由 蘋果粉絲 於 2013-10-22 16:18 發表

我隻LINKSYS EA4500 有無
見唔到有位SET?
http://unblockvpn.com/support/ho ... -linsys-ea4500.html

引用:
原帖由 蘋果粉絲 於 2013-10-22 16:39 發表

我係想用日本VPN返屋企個NETWORK BO
唔係係屋企VPN去其他地方
你意思係話vpn server 係日本?
係既話你自己部router可以點set

引用:
原帖由 蘋果粉絲 於 2013-10-22 16:50 發表

唔係丫~我意思係 舉個例子 而家既我
人在日本-->用手機睇MYTV--->睇唔到-->打來話返屋企叫人開我部電腦-->VPN返屋企-->睇MYTV

想問下有無ROUTER做到
人在日本-->用手機睇MYTV-->睇唔到-->屋企部ROUTER開住-->VPN返 ...
咁咪跟返網頁個setting囉
去到邊總之想行vpn就連返你屋企router 個vpn

引用:
原帖由 蘋果粉絲 於 2013-10-22 16:54 發表

Fill the connection settings as you can see on the screenshot below and click Apply. The Server IPv4 address is an IP address of the VPN server you want connect to.
去到呢到唔識...
我係行DHCP 嫁BO~
...
你可以直接打你個IP去connect(fix IP), 又或者開個DDNS 做connect
DHCP 只係連你個網絡, 唔關VPN事, 你只係留意你會唔會跳IP
如果唔會跳咪直接用你個IP connect, 會跳就去開返個DDNS
(我都係初哥, 有錯請指正)

引用:
原帖由 蘋果粉絲 於 2013-10-22 18:21 發表

我都話無~ 周老闆又呃我
又要再買新SOSAD
又多隻無用既ROUTER
BU THE WAY 唔該小馬哥
咩又呃你呀
我google完, 有呢個網頁, 入面setting係vpn, 咁我咪彈比你囉
http://unblockvpn.com/support/ho ... -linsys-ea4500.html

引用:
原帖由 蘋果粉絲 於 2013-10-22 18:22 發表

ASUS係咪你地講果隻有
買AC68啦

引用:
原帖由 蘋果粉絲 於 2013-10-22 18:45 發表

講下笑~勿認真~
SORRY~
但我認真, 佢入面setting真係set緊vpn

引用:
原帖由 小馬馬 於 2013-10-22 18:57 發表

我都認真,
果度係教你裝左unblock vpn之後,
用EA4500駁去VPN,唔係講VPN server。
oh 我都話我新手,有錯請指正

引用:
原帖由 蘋果粉絲 於 2013-10-23 17:28 發表
買左....
快到呢

引用:
原帖由 蘋果粉絲 於 2013-10-23 17:49 發表

呢排多錢 都係洗左先

引用:
原帖由 Aware 於 2013-10-23 18:16 發表
講翻先,AC68U一般應用完全冇問題,不過USB方面有唔少劣評,要等新firmware。
我用N56u, usb 駁printer 一排就無反應, 要REBOOT隻ROUTER先得