[相機攝影] $5k 內無反連雙鏡 kit 有無好推介

買前幾代既機又有無選擇

引用:
原帖由 dom 於 2013-12-19 11:05 發表
EOS-M2 十二月出?
如果AF無改善唔考慮

引用:
原帖由 dom 於 2013-12-19 21:10 發表
其實車長我建議你行轉 誠誠同 Fever 試實機比較好
唔好理sales 點sell , 最緊要係你自己試機 個感覺好唔好

聽人講同實際自己用兩回事黎
之前 我買 NEX-3 聽人講 話好心急就去買  , 最後都係唔鍾意玩唔惦
( NEX-3  ...
誠誠係指?
Cam2就之前行過,結果都無定案

因為唔知邊部好,價錢都係考慮

budget有限,但想要枝長鏡,睇黎都

引用:
原帖由 Richteralan 於 2013-12-20 17:43 發表

Panasonic G5 dual lens kit is pretty cheap. Highly recommended.
我有枝想係長鏡
定係二手配枝長?

引用:
原帖由 Richteralan 於 2013-12-20 21:25 發表

How tele you want?

The G5 dual lens kit has one 45-150 (eqiv. 90-300mm). I think that's enough for 99.9% people....
倍數x2?

我見有14-42及45-150,x2既話夠晒,不過要睇budget

thanks dom dom

引用:
原帖由 dom 於 2013-12-21 18:21 發表
Nikon 1 dual lens kit $3980
10-30, 30-110
我見有d做到2xxx

之前豐澤清貨,賣1xxx body + dual kit

引用:
原帖由 dom 於 2013-12-22 15:15 發表

原來你有睇 No.1 個post

如果你講既價 $1xxx 買到既話 OK 喎
$2K 有無反玩 重要N 記 抵過買 DC
我係dchome見到,依家豐澤應該無啦吧...
如果2K鬆D有dual kit,真係考慮咩牌子都考慮殺