[網絡] Dell Powerconnect D giga switch 好用嗎?

Dell Powerconnect D giga switch 好用嗎?

search 過係台仔 Delta 代工, 好用嗎? 夾D HP & 3Com switch 用有無獲? 謝謝!
Dell D 野真係好平, powerconnect 2848 $3500

都係用番 HP / 3com 啦

唔好聯合國

睇你點用. 唔攪多野, 流量唔高, 問題不大.

引用:
原帖由 1q1q1q 於 2014-2-11 12:59 發表
睇你點用. 唔攪多野, 流量唔高, 問題不大.
hp or 3Com better?

Cisco non managed o既價錢,有managed o既功能,淨係用data,唔玩VoIP,安全

引用:
原帖由 backspace-hk 於 2014-2-11 13:11 發表

hp or 3Com better?
你會唔會係部switch搞VLAN, QoS, MAC binding等等....

HP應該比DELL好少少. 外國有幾個用過, 話要成日reboot.

我公司用緊兩隻
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

引用:
原帖由 1q1q1q 於 2014-2-11 13:21 發表

你會唔會係部switch搞VLAN, QoS, MAC binding等等....

HP應該比DELL好少少. 外國有幾個用過, 話要成日reboot.
咁用 HP

全部Dell Switch, 用左N年, 0獲氣, 0壞記錄

引用:
原帖由 fo2live 於 2014-2-11 20:37 發表
全部Dell Switch, 用左N年, 0獲氣, 0壞記錄
唔夾desktop VoIP phone真係無事,夾VoIP phone我就suggest行返cisco...

未識玩voip

引用:
原帖由 fo2live 於 2014-2-11 22:08 發表
未識玩voip
呢D desktop VoIP phone...
我見隻5548 firmware update好多時都係fix VoIP phone compatibility

一部電話幾錢?
仲要買其他野嗎? 咩fxo card, software?

引用:
原帖由 fo2live 於 2014-2-12 07:49 發表
一部電話幾錢?
仲要買其他野嗎? 咩fxo card, software?
先要一隻PoE switch,呢到已經一大舊錢
仲要買software