[相機攝影] [香港花卉展覽] Last day 先去影之好很多人

[香港花卉展覽] Last day 先去影之好很多人

Last day 既關係
超多人
人多都算, d 人重要推BB 車
重未計 強國蝗
影相.......不忘佢地 霸氣既表現 (無視其他影緊 打橫, 攝位撞人之類)
唔少港孩父母都唔見得好得去邊 , 任d 細路悶係人群度亂跑
賓賓x印印都影埋一份
最後重要.........D耆英....手震到渣唔定部相機/手機/Pad ...都唔知影乜鬼
天然系長髮眼鏡娘 最高
Lucky Star 聯盟 - 美幸
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

太多人既關係, 有d 攤位根本迫唔到埋去
重未計 LCSD 係大草地 比團體辦乜 Q嘉年華.....同埋容許花農賣野
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
天然系長髮眼鏡娘 最高
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

魚妹出現了   

出黎效果係好紅
WB 可能測錯 (雖然現場見到都好紅 )
天然系長髮眼鏡娘 最高

見人地d 高手影蜜蜂我又跟下風
點知真係好難影
花海個度成群人影 攝唔到埋去

呢度我見到d 薰衣草之類 (?) 幾靚 , 有個眼鏡娘 (有錢...竟然係新機 GX7....) 係咁影, 之後走左
我又跟風影 下

之前花海見d 蜜蜂 飛得快, 好難影
影影下發現有隻蜜蜂飛左埋黎慢慢採蜜咁,
重要飛入鏡 (我講個眼鏡娘應該係想影掛...不過佢剛好等唔到 )
即刻渣定部機等時機 , 不過可惜配鏡 AF

呢兩張應該係我最滿意....
天然系長髮眼鏡娘 最高

之後就乜都影d了
[未完]

聽晚再補
天然系長髮眼鏡娘 最高

不過今次去花展 都發現部機配鏡既問題

- 20 1.7 AF 速度慢....同埋環境限制唔多合 焦距
- 14-42 話就話 應該最合用, 但係 遠攝又差dd  
- 45-170 (上年買) 半長砲  要影近 AF 限制.... 遠就ok

三支鏡 各有所長 但係 到喉唔到肺 要換黎換去
會唔會有支  28 - 100  既 M4/3  光圈又唔會太大
天然系長髮眼鏡娘 最高

http://www.panasonic.hk/mobile/chinese/products/digital-camera/lens/hfs12032.aspx

Consider this before

It should fit nicely for this task for close up

多謝分享!
香港已經完了!
http://www.no3b.net

早知貼吹水區.....無人睇到
天然系長髮眼鏡娘 最高

引用:
原帖由 dom 於 2014-3-18 14:34 發表
早知貼吹水區.....無人睇到
你第一日先知咩
我們都在裝死地活在共匪統治下

既然已經完了, 那為什麼還要俾面給畜生們

其實影蜜蜂個張 算唔算ok ....
天然系長髮眼鏡娘 最高

引用:
原帖由 dom 於 2014-3-18 14:44 發表
其實影蜜蜂個張 算唔算ok ....
我覺得位置爭少少, 但考慮到捕捉的困難, 所以都算唔錯 la
我們都在裝死地活在共匪統治下

既然已經完了, 那為什麼還要俾面給畜生們

引用:
原帖由 dom 於 2014-3-17 02:22 發表
不過今次去花展 都發現部機配鏡既問題

- 20 1.7 AF 速度慢....同埋環境限制唔多合 焦距
- 14-42 話就話 應該最合用, 但係 遠攝又差dd  
- 45-170 (上年買) 半長砲  要影近 AF 限制.... 遠就ok

三支鏡 各 ...
學我咁
手動 手持 銀G

引用:
原帖由 cheungmanhoi 於 2014/3/18 15:08 發表

學我咁
手動 手持 銀G
咩黎......最衰呀爺部 Nikon FM2 唔知去左邊
天然系長髮眼鏡娘 最高

引用:
原帖由 dom 於 2014-3-18 15:32 發表

咩黎......最衰呀爺部 Nikon FM2 唔知去左邊
SONY 70-400G
手持手動無防震 真係影到想死