[智能電話] 中移4核五模十四頻 (注意:粗口內文)

中移4核五模十四頻 (注意:粗口內文)

等左王雪紅條友咁L耐, 做香港人...又一次比投共既人挑夠

扶你呀磨

2014年的年底, 唯有再次北望山寨

一望就見到一部神奇產品

中移客製機 and M812  : 5.5吋芒 、 Qualcomm 四核、 2Gb Ram、 五模十四頻!
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

820 Dual SIM無乜問題,起碼唔會俾中移鎖起用唔到聯通LTE

一search就有768人仔, 仲要包郵寄香港!

考慮緊用佢代替4G wifi蛋, 橫店係qual記晶片...

引用:
原帖由 rickywk 於 2014-11-12 15:17 發表
820 Dual SIM無乜問題,起碼唔會俾中移鎖起用唔到聯通LTE
1/3 價錢, 橫店都係投共, 我何必比王雪紅賺...

... 不過唔知中移客製鑊唔鑊

唯一的繁體字網頁介紹, eprice

唔知點解係繁體字?

睇介紹話有埋nfc?

咁就真係山寨奇葩

引用:
原帖由 tamalemon 於 2014-11-12 15:24 發表
唯一的繁體字網頁介紹, eprice

唔知點解係繁體字?
間shop Flash ROM

原來仲有一部朶手興既 ZTE V5 max

雙咭雙4G槽咁話?

epc

引用:
原帖由 rickywk 於 2014-11-12 15:44 發表

間shop Flash ROM
咁少衆都有rom, 抵佢賺

原來部M812裝到GMS, 但google contacts sync唔到...

引用:
原帖由 tamalemon 於 2014-11-12 16:27 發表
原來部M812裝到GMS, 但google contacts sync唔到...
sync 唔到google contacts 咁真係唔知點用..
願燈力與我常在

引用:
原帖由 tat0801 於 2014-11-12 16:52 發表

sync 唔到google contacts 咁真係唔知點用..
可能要flash custom rom
連結果個大陸網有人貼d宣稱fix 左sync contact 問題的rom出黎, 成個星期未見到有人走翻入去回覆話唔得

引用:
原帖由 tamalemon 於 2014-11-12 16:57 發表

可能要flash custom rom
連結果個大陸網有人貼d宣稱fix 左sync contact 問題的rom出黎, 成個星期未見到有人走翻入去回覆話唔得
我都係等插水過氣flagship機算了...
願燈力與我常在

引用:
原帖由 tat0801 於 2014-11-12 16:52 發表

我部taobao番黎既lenovo平版, 用大陸appstore, 最近連chrome都用唔到, 落埋架.

I'd choose ZTE V5 max rather than M812, coz
1) Dual-SIM
2) no mobile service provider lock
3) little bit better camera
4) ZTE should have more 3rd party ROM later

disadvantage
1) no NFC
2) more expensive