[智能電話] 中移4核五模十四頻 (注意:粗口內文)

中移4核五模十四頻 (注意:粗口內文)

等左王雪紅條友咁L耐, 做香港人...又一次比投共既人挑夠

扶你呀磨

2014年的年底, 唯有再次北望山寨

一望就見到一部神奇產品

中移客製機 and M812  : 5.5吋芒 、 Qualcomm 四核、 2Gb Ram、 五模十四頻!
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

一search就有768人仔, 仲要包郵寄香港!

考慮緊用佢代替4G wifi蛋, 橫店係qual記晶片...

引用:
原帖由 rickywk 於 2014-11-12 15:17 發表
820 Dual SIM無乜問題,起碼唔會俾中移鎖起用唔到聯通LTE
1/3 價錢, 橫店都係投共, 我何必比王雪紅賺...

... 不過唔知中移客製鑊唔鑊

唯一的繁體字網頁介紹, eprice

唔知點解係繁體字?

睇介紹話有埋nfc?

咁就真係山寨奇葩

原來仲有一部朶手興既 ZTE V5 max

雙咭雙4G槽咁話?

epc

引用:
原帖由 rickywk 於 2014-11-12 15:44 發表

間shop Flash ROM
咁少衆都有rom, 抵佢賺

原來部M812裝到GMS, 但google contacts sync唔到...

引用:
原帖由 tat0801 於 2014-11-12 16:52 發表

sync 唔到google contacts 咁真係唔知點用..
可能要flash custom rom
連結果個大陸網有人貼d宣稱fix 左sync contact 問題的rom出黎, 成個星期未見到有人走翻入去回覆話唔得

引用:
原帖由 tat0801 於 2014-11-12 17:11 發表

我都係等插水過氣flagship機算了...
關鍵字係港幣999内麻

引用:
原帖由 1q1q1q 於 2014-11-12 17:23 發表

我部taobao番黎既lenovo平版, 用大陸appstore, 最近連chrome都用唔到, 落埋架.
我本身都好忌大陸d必鑊既牌子
呢次係希望中移呢隻叫Q記晶片支援性高d咋

引用:
原帖由 bebird 於 2014-11-12 17:30 發表

I'd choose ZTE V5 max rather than M812, coz
1) Dual-SIM
2) no mobile service provider lock
3) little bit better camera
4) ZTE should have more 3rd party ROM later

disadvantage
...
你分析得好合理

系朵手興d野隨時仲敝果乜米, 多左双咭都等如癈左武功

佢價錢仲要貴D

若揀果朵手
至少貴m812三百幾 (人仔2百3差價, 加集運,仲可能要炒價...)
咁我覺得有好大阻力下

我原本只係厭d wifi蛋仔冇keypad煩...

引用:
原帖由 bebird 於 2014-11-12 18:10 發表

so you try M812 first. waiting for your report
明知有d鑊,睇定d先啦

引用:
原帖由 poonyc 於 2014-11-13 10:51 發表
大陸機參考

買機前請睇睇
買之前睇下有無得FLASH 3RD PARTY
http://www.romjd.com/

檸檬大...
你要五模十三頻仲有一部介紹比你~
COOLPAD 8730L
好似6百幾
都係高通CPU~ ...
我check check先
家下蛋仔每月要抽咭出來增值, 又浪費左個號碼...
其實我只係考慮可否second phone電話代替埋wifi蛋仔咋, 希望帶少一件又冇蝕底。 並非有D乜要求必須五模十幾頻或偏好高通U果D專家。