[電子電玩] SIMCITY 2000

SIMCITY 2000

而家FREE
https://www.origin.com/zh-hk/store/free-games/on-the-house
好彩冇買
不過我怕下隻係THEME HOSPITAL

P.S 應該都係DOSBOX...

Steam Wishlist:
http://steamcommunity.com/profiles/76561198117003119/wishlist

85MB

SimCity 2000 係我第一隻接觸既 PC Game , 亦都係我第一隻正版

我諗起當年用部 80486DX (25MHz ) , 4MB RAM 玩 @ MS-DOS 6.22 要改 Config.sys , Autoexec.bat
開咩 XMS / EMM386 壓多d位 玩

最記得係 當年為左玩SimCity 2000, 見無用(!)成個 Windows 3.1  Delete 同埋同米王同學仔 $50 收左張 Sound Blaster 2.0 翻黎等玩 SimCity 有音樂聲

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
天然系長髮眼鏡娘 最高
Lucky Star 聯盟 - 美幸
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

我有special edition, 有Will Wright簽名

引用:
原帖由 dom 於 2014-12-11 01:26 發表
85MB

SimCity 2000 係我第一隻接觸既 PC Game , 亦都係我第一隻正版

我諗起當年用部 80486DX (25MHz ) , 4MB RAM 玩 @ MS-DOS 6.22 要改 Config.sys , Autoexec.bat
開咩 XMS / EMM386 壓多d位 玩

最記得係 ...
我玩既SIMCITY 仲早尐

當然就唔係正啦

引用:
原帖由 bluesky 於 2014-12-11 21:51 發表

我玩既SIMCITY 仲早尐

當然就唔係正啦

唔知點解 win95 版比 dos 版仲少 d 野, d animation 冇哂 (例如traffic 同瀑布)

講起果d災難關卡 有破過幾多個 ? (計災難完之後再去達成目標 例如人口 xx萬咁 贏左會有條金色 key, 不過改 file extension 就可以 skip 左佢當普通地圖...)

當年可以玩到爆機.

起到一定數目Arcologies後, 會全部自爆.

我依家狂玩有個city叫happyland