[電子電玩] Cities: Skylines

引用:
原帖由 alextamly 於 2015-3-25 19:21 發表

道路有限"供應"...會起到冇得起....

引用:
原帖由 toby 於 2015-3-26 00:17 發表
其實係咪巴士COVER到就唔洗地鐵?試過起左冇乜人搭,我得一萬人
識轉車

引用:
原帖由 戀.上你的人 於 2015-3-25 23:29 發表

其實我覺得隻game D路塞得快得有D過份
唔明點解可以咁多車泊

真係好多人
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

引用:
原帖由 dom 於 2015-3-26 00:57 發表
http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=410236188
Traffic Guide
基本上建議同真實設計類似
其實睇完又好想拆城

引用:
原帖由 qcmadness 於 2015-3-29 19:47 發表
地圖最大幾大?

引用:
原帖由 符碌 於 2015-3-31 14:04 發表
洪水泛濫orz
整水力發電

引用:
原帖由 符碌 於 2015-4-5 00:05 發表

可以預防???
擋住啲水係好少少

呢件野都痴L線
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

小...個crime rate次次谷到第四個星期就頂唔順

啲 international trains 廢到無朋友, 幫我搞到塞車又唔係多 guests

引用:
原帖由 紙羊 於 2015-4-10 16:39 發表
發覺依隻GAME有經濟不景氣依樣野
一剎那間, 五成既高低密商業,辨公區, 全部消滅

但其他工業,住宅咩事都無
一味或商品不足
商品不足可以係工業品送唔到去鋪頭,考慮塞車問題
另外要留意工業區係入口貨品定出口貨品

引用:
原帖由 紙羊 於 2015-4-11 02:33 發表

好似海兆咁
黎過一次就再無發生過, 海兆後我起六至七條提霸擋水.
跟住就慘啦, 玩左大半日左右, 發現搞到河度乾固, 最近尾拆晒提霸, 但依經改變唔返, 有一條河度永久乾固, 仲生埋草 可以起埋樓落河

我覺 ...
我最近抽緊個湖, 太大, 有排抽 ...

有冇人可以download個Public transport place比我

搵到了

Hong Kong for 81 tiles map