[電子電玩] Cities: Skylines

引用:
原帖由 XT 於 2016/1/6 00:05 發表
好迫
有時間 cap 下圖 等我學下偷下師 點設計d 路
天然系長髮眼鏡娘 最高
Lucky Star 聯盟 - 美幸
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

引用:
原帖由 dom 於 2016-1-7 02:18 發表

有時間 cap 下圖 等我學下偷下師 點設計d 路
以前都仲話全部自己晝, 而家多數用Moudle再因應地形需要再執
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

第二張圖左下角有其實有三個車站
分別一個連接另一個小島
一個區內
一個對外

引用:
原帖由 XT 於 2016/1/8 23:17 發表
第二張圖左下角有其實有三個車站
分別一個連接另一個小島
一個區內
一個對外
你fps 幾多
我大城會超lag...
AMD 頂唔順
天然系長髮眼鏡娘 最高
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

引用:
原帖由 dom 於 2016-1-9 17:39 發表

你fps 幾多
我大城會超lag...
AMD 頂唔順
無特別check FPS

同埋唔大城邊好玩架
剩係整定高速公路都有排你玩

玩公路玩到咁
天然系長髮眼鏡娘 最高

引用:
原帖由 dom 於 2016-1-10 02:02 發表
玩公路玩到咁
佢啲高速公路係真有用,唔似SC4咁
同埋極度建議多用 highway,貨車有陣時用,
啲人有錢隻games佢真係寫到會個個OOOO出街

我成個city 地底都係highway

引用:
原帖由 leyland1989 於 2016-1-10 05:55 發表
我成個city 地底都係highway
我都有 仲有火車

個城10萬人就已經頂唔順lag到玩唔到

新甲級寫字樓及商業區
正物色新地建立全新住宅用地 準備容納50K人口

正考慮東面邊界近山地地區,今晚補地圖

無限金錢真係好玩
整呢個迴旋處整左成晚

引用:
原帖由 siupy 於 2016-1-12 23:42 發表
無限金錢真係好玩
整呢個迴旋處整左成晚
我個人唔好好 suggest 用 roundabout
個流量一大就好塞,同埋隻 games 啲車永遠左線

引用:
原帖由 siupy 於 2016/1/12 23:42 發表
無限金錢真係好玩
整呢個迴旋處整左成晚
好正喎