[硬件] 1T HDD 邊隻好???

1T HDD 邊隻好???

比部 NAS 用, Synology 207
而加用緊 2x 750G
點知早2日熄機再開之後, 其中一隻有問題
好彩當初行 Raid 1,
尋日囉隻野出黎, 用 USB converter 插落電腦睇都係認唔到
係disk management 入面, 出左一個 unrecognized 既野
right click 只可以 initial, 不過都係 fail.....

而加已經無 750G 賣, 只好換2隻 1T 入去,
有無邊隻好介紹???

hitachi 1TB (2 碟) 好似都唔錯
我們都在裝死地活在共匪統治下

既然已經完了, 那為什麼還要俾面給畜生們

唔好WD Green

其他都係撞手神

引用:
原帖由 qcmadness 於 2010-10-19 09:19 發表
唔好WD Green

其他都係撞手神
自從上次隻 1.5TB 無 la la 出 bad sector 後, 我決定唔會再入 wd green hdd la

咁 WD Blue 呢???

引用:
原帖由 irvingtin 於 2010-10-19 09:30 發表
咁 WD Blue 呢???
WD Blue / Black
Seagate
Hitachi

個人喜好要邊個都唔會差太遠, 橫掂係NAS

引用:
原帖由 qcmadness 於 2010-10-19 09:40 發表

WD Blue / Black
Seagate
Hitachi

個人喜好要邊個都唔會差太遠, 橫掂係NAS
THX~
咁睇下 Synology support 邊隻就買個隻啦..

samsung hdd 其實都唔差, 不過係難搵 d

引用:
原帖由 pk1667 於 2010-10-19 09:47 發表
samsung hdd 其實都唔差, 不過係難搵 d
Samsung 已經無 1T (From Jumbo)

引用:
原帖由 irvingtin 於 2010-10-19 10:48 發表

Samsung 已經無 1T (From Jumbo)
1.5TB 囉

WD RE3 1TB
WD Caviar Raid 1002FBYS 1TB SATA II/32MB HDD (RE3 / 7x24)        HK$ 800.00

如果長開咪BLACK

因為個質量好緊要 比貴少少都唔怕

引用:
原帖由 hungjoyee 於 2010-10-19 18:52 發表
如果長開咪BLACK

因為個質量好緊要 比貴少少都唔怕
係都係RE啦

1TB Black 會比較熱
我用過 640GB Black 落 ITX 機好熱下,  長開做動物機建議有風扇吹住
轉翻用 1TB Blue 都唔錯

我手頭d WD , Hitachi 長期有前置風扇吹住 OK 的
天然系長髮眼鏡娘 最高
Lucky Star 聯盟 - 美幸
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

引用:
原帖由 dom 於 20/10/2010 01:37 AM 發表
1TB Black 會比較熱
我用過 640GB Black 落 ITX 機好熱下,  長開做動物機建議有風扇吹住
轉翻用 1TB Blue 都唔錯

我手頭d WD , Hitachi 長期有前置風扇吹 ...
Q08 14cm吹住
長期38-40度