[硬件] 豆左個咁既config

豆左個咁既config

CPU        Intel SB i7-2600K (待料)
MB         Bio TP67XE   $1299   
Ram        Kingston DDR1333 2G x2 (己有)
Display    ASUS NV250GT (己有)
HDD        WD 2T GP(己有)
Power      牛魔王 GPV450 450W(己有)

~$$$4000

longhai大火雞 (^o^)
大埔空姐空埔大
長洲賓客賓洲長

引用:
原帖由 T12 於 2011-1-14 09:05 發表
MB         Asrock  H67M-ge $800(因佢可以裝到775HS)
咁神奇?
我們都在裝死地活在共匪統治下

既然已經完了, 那為什麼還要俾面給畜生們

引用:
原帖由 pk1667 於 2011-1-14 09:13 發表

咁神奇?
how 神奇?

引用:
原帖由 DICKXDV 於 2011-1-14 09:18 發表

how 神奇?
1155 mb 可以裝到 775 HS

引用:
原帖由 pk1667 於 2011-1-14 09:50 發表

1155 mb 可以裝到 775 HS

C.C.O. 全名為 Combo Cooler Option(彈性散熱器組合),是華擎主機板又一項獨家硬體設計。C.C.O. 可提供靈活的選項,讓您可以通過不同的孔位,安裝使用 LGA775 或 LGA1155 / LGA1156 兩種不同的 CPU 散熱器。獨家 C.C.O 設計,讓華擎再一次成功擴展了 PCB 用途。

大埔空姐空埔大
長洲賓客賓洲長

真係唔明
點解要用2600k @ h67...

引用:
原帖由 fo2live 於 2011-1-14 12:32 發表
真係唔明
我都想問....既然買K......點解用H67.....

引用:
原帖由 fo2live 於 2011-1-14 12:32 發表
真係唔明
有乜問題
大埔空姐空埔大
長洲賓客賓洲長

引用:
原帖由 T12 於 2011-1-14 16:36 發表

有乜問題
唔知關唔關 oc 事

引用:
原帖由 pk1667 於 2011-1-14 18:05 發表

唔知關唔關 oc 事
H67可以超到38x,加多10%外頻都可以上到4.1~4.2,夠晒玩啦可以平D,仲有VGA
大埔空姐空埔大
長洲賓客賓洲長

乜H67可以超到咩? 唔係話左連少少都超唔到??

引用:
原帖由 T12 於 14/1/2011 11:15 AM 發表

C.C.O. 全名為 Combo Cooler Option(彈性散熱器組合),是華擎主機板又一項獨家硬體設計。C.C.O. 可提供靈活的選項,讓您可以通過不同的孔位,安裝使用 LGA775 或 LGA1155 / LGA1156 兩種不同的 CPU 散熱器。 ...
上星期出左呢塊既pro版,多野送到

引用:
原帖由 wai-3-love 於 2011-1-25 18:56 發表

上星期出左呢塊既pro版,多野送到
有咩送

引用:
原帖由 fo2live 於 2011-1-25 18:16 發表
乜H67可以超到咩? 唔係話左連少少都超唔到??
PCI-e跟base clock

所以最多110MHz

引用:
原帖由 qcmadness 於 2011-1-26 10:20 發表

PCI-e跟base clock

所以最多110MHz
Gigabyte塊H67可改到38x wo
大埔空姐空埔大
長洲賓客賓洲長