[硬件] 「新」電腦

「新」電腦

Mobile Athlon64 4000+
我發覺自己有種病態嘅抱殘守缺
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

用到唔浪費系好事,
btw, 買張SSD 比佢, 已經快好多好夠用

個KEYBOARD咁型GE~
定係積泥?

引用:
原帖由 戀.上你的人 於 2011-10-21 08:08 發表
個KEYBOARD咁型GE~
定係積泥?
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

引用:
原帖由 jackli 於 2011-10-21 08:05 發表
用到唔浪費系好事,
btw, 買張SSD 比佢, 已經快好多好夠用
只支援SATA150,行SSD快唔得幾多.
而家用緊Seagate 7200.10 750GB IDE
硬碟本身只支援ATA100,用落都唔算慢,係OnBoard Sound冇Win7 Driver,要用USB Sound..

引用:
原帖由 62561 於 2011-10-21 12:06 發表

賣價好似係 $18x
我們都在裝死地活在共匪統治下

既然已經完了, 那為什麼還要俾面給畜生們

引用:
原帖由 62561 於 2011-10-21 12:09 發表

硬碟本身只支援ATA100,用落都唔算慢,係OnBoard Sound冇Win7 Driver,要用USB Sound..
SSD快在Access time而唔係...
"All animals are equal, but some animals are more equal than others."

引用:
原帖由 pk1667 於 2011-10-21 12:14 發表

賣價好似係 $18x
我果個係膠鍵帽,平D賣$198.
真正全竹製賣$330..

2GB DDR400行Win7還可以,粒U要手動設定佢行2.6GHz,底板預設係800MHz..
SiS同AMD HD系列顯示卡水火不容,用返6200A,睇1080p唔流暢,但720p已經足夠.
USB Sound用左AIM AS301..

YANG兄成日挑戰古董
雖則我都係PM 1.4GHz既NB度裝Win7用過一年

引用:
原帖由 Aware 於 2011-10-21 21:18 發表
YANG兄成日挑戰古董
雖則我都係PM 1.4GHz既NB度裝Win7用過一年
Mobile Athlon64 4000+擁有跟Celeron925/AMD V160一樣嘅效能,Win7體驗指數CPU部分同樣係4.4分..
相反IDE硬碟唔太適合執行Win7,體驗指數硬碟部分只有5.2分,一般7200轉硬碟應該有5.9分..
記憶體4.6分,圖形2.6分,遊戲圖形3.2分,雖然分數低但用落唔覺慢.

你粒Pentium M快過晒所有Atom,行Win7當然冇問題.

引用:
原帖由 62561 於 2011-10-21 12:30 發表

我果個係膠鍵帽,平D賣$198.
真正全竹製賣$330..
原來係膠帽
唔怪得睇上去邊度D紋會覺得係積

引用:
原帖由 62561 於 2011-10-21 21:50 發表

Mobile Athlon64 4000+擁有跟Celeron925/AMD V160一樣嘅效能,Win7體驗指數CPU部分同樣係4.4分..
相反IDE硬碟唔太適合執行Win7,體驗指數硬碟部分只有5.2分,一般7200轉硬碟應該有5.9分..
記憶體4.6分,圖形2.6分,遊戲 ...
N270 2.1分,我粒PM得2.3分

引用:
原帖由 Aware 於 2011-10-21 23:45 發表

N270 2.1分,我粒PM得2.3分
用落PM會快好多

引用:
原帖由 62561 於 2011-10-21 12:09 發表

由1:00 睇你就明 .....

AND this