[硬件] Asus班懶鬼

Asus班懶鬼

Socket FM1人地Giga (A75M-UD2H / A75-UD4H) 做到DVI-D + HDMI
你個Asus乜都做唔到

引用:
原帖由 qcmadness 於 2011-11-13 23:41 發表
Socket FM1人地Giga (A75M-UD2H / A75-UD4H) 做到DVI-D + HDMI
你個Asus乜都做唔到
Asus賣牌子食老本

好掙扎...到FM2時用Asus定Giga板好呢...

引用:
原帖由 LKNim 於 2011-11-13 23:50 發表
好掙扎...到FM2時用Asus定Giga板好呢...
講真, 下次我都未必用Asus了...

幫人出FM1 ITX用左Asrock

引用:
原帖由 qcmadness 於 2011-11-13 23:53 發表

講真, 下次我都未必用Asus了...

幫人出FM1 ITX用左Asrock
我計劃緊近期屋企3部腦可能會upgrade

廳的股票ITX:
Sempron 145->E-350
Zotac NV ITX->Asrock FT1 ITX
DDR2->DDR3

弟的遊戲機:
J&W NV ITX->Asrock FM1 ITX
AIIx2 245->A6 3500/3650
HD4830->HD6670
CM360->Silverstone SG-06
試下CF

自己的CAS:
A4 3400->A6 3500

咁多APU?

引用:
原帖由 qcmadness 於 2011-11-14 00:12 發表
咁多APU?
CPU效能夠用就得啦, 下下SNB根本就overkill
唔講FT1果部, 真係純上網機黎, 低功粍就夠
A75同Intel chips既I/O基本上持平
比較有興趣既係壓低功粍既同時推高個顯示效能

引用:
原帖由 LKNim 於 2011-11-14 00:18 發表

CPU效能夠用就得啦, 下下SNB根本就overkill
唔講FT1果部, 真係純上網機黎, 低功粍就夠
A75同Intel chips既I/O基本上持平
比較有興趣既係壓低功粍既同時推高個顯示效能 ...

幫人出機都係mATX / ITX了
亦都多數唔插display card了

引用:
原帖由 qcmadness 於 2011-11-14 00:20 發表

幫人出機都係mATX / ITX了
亦都多數唔插display card了
由785G時代開始已經只幫人出mATX/ITX