[硬件] 以前的月經問題 -- itx底板推介

以前的月經問題 -- itx底板推介

我部desktop 有時boot唔起, 過唔到bios或者著燈冇畫面, 懷疑死板(或者散熱?)

若果家下買itx, 大家有冇乜介紹。  我冇乜特別要求, 家下用on board display card, 又現有2Tb x6, 可以既話想照舊插番無謂變。

你依家果部係 H55?
我們都在裝死地活在共匪統治下

既然已經完了, 那為什麼還要俾面給畜生們

引用:
原帖由 pk1667 於 2013-7-11 17:53 發表
你依家果部係 H55?
係呀, Zotac H55-ITX

網上見到呢塊AsRock好平

3百幾人仔 , 但B75係1155, 好似唔夾現時粒U (Socket 1156)
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

成套換 la
我們都在裝死地活在共匪統治下

既然已經完了, 那為什麼還要俾面給畜生們

回復 4# tamalemon 的帖子

係..
而家1155 Sandy/IVY bridge
1150 Haswell

兩面都有ITX..
兩面都係DDR3
Haswell GPU 同待機功耗好似再低D
願燈力與我常在

引用:
原帖由 pk1667 於 2013-7-11 18:10 發表
成套換 la

咁套板 + U好似好浪費咁~

引用:
原帖由 tat0801 於 2013-7-11 18:10 發表
係..
而家1155 Sandy/IVY bridge
1150 Haswell

兩面都有ITX..
兩面都係DDR3
Haswell GPU 同待機功耗好似再低D
我上jumbo網
1150 都唔見有i3

1155 至平i3好似3220, $939
板又至少5舊水...

唔知Celeron G1610夠唔夠做呢? $349咋播

慘, jumbo網直情睇唔到有1156板添

引用:
原帖由 tamalemon 於 2013-7-11 18:24 發表
唔知Celeron G1610夠唔夠做呢? $349咋播
Usage?

引用:
原帖由 qcmadness 於 2013-7-11 18:33 發表

Usage?
Photo viewing

occasional BT

Rip CD/DVD

Share directory 比media player

睇網頁

引用:
原帖由 tamalemon 於 2013-7-11 18:28 發表
慘, jumbo網直情睇唔到有1156板添
矣, 連淘寶都冇乜1156 itx板

引用:
原帖由 tamalemon 於 11/7/2013 18:39 發表

Photo viewing

occasional BT

Rip CD/DVD

Share directory 比media player

睇網頁
View and edit RAW photos?

Celeron / Pentium if low budget