[硬件] 有邊隻router...

有邊隻router...

support 1000m, 食到pccw 果隻pppoe over ftth
session 又夠高(bt)

唔要pc

好似話暫時無一隻家用Router可以食到。

pppoe over ftth?
光纖頭? 貴到幾千銀舊哦
係咪黎真?

唔係是但買個  1043ND 算吧啦

E4200

你唔係用華為野?  

引用:
原帖由 fish! 於 2011-6-10 20:44 發表
pppoe over ftth?
光纖頭? 貴到幾千銀舊哦
係咪黎真?

唔係是但買個  1043ND 算吧啦
唔係fibre 頭
會經華為架機轉番lan 頭

只係想b 仔時唔好hold 機... (session 應該唔夠, tg789)

引用:
原帖由 lctang 於 2011-6-10 20:48 發表
E4200
冇分期嘛...

不如貴少少... 叫銀行做分期好過

引用:
原帖由 mdws2001 於 2011-6-10 20:42 發表
好似話暫時無一隻家用Router可以食到。
draytek 有冇?

引用:
原帖由 bluesky 於 2011-6-10 21:20 發表

唔係fibre 頭
會經華為架機轉番lan 頭

只係想b 仔時唔好hold 機... (session 應該唔夠, tg789)
1043ND 夠曬又平
仲有, 無乜野都唔好裝 DD-WRT, 無用

補充, 唔好再叫我買1043.... 行ddwrt 時都已經唔係好得... 一bt 就冇晒反應...
加埋佢用唔盡200m... 直頭倒錢入楷仔個海咁...

引用:
原帖由 fish! 於 2011-6-10 21:22 發表

1043ND 夠曬又平
1043 遠遠唔夠... wan to lan 得160m
lan to lan 仲死... 10幾m 佢都夠担死...
(我d sw 全giga, lan 亦全giga, 冇可能咁慢)

又補句...1043 個wifi 得130m @ddwrt, 行唔到300m 既...

引用:
原帖由 bluesky 於 2011-6-10 21:23 發表

1043 遠遠唔夠... wan to lan 得160m
lan to lan 仲死... 10幾m 佢都夠担死...
(我d sw 全giga, lan 亦全giga, 冇可能咁慢)
才 400元你仲想點

引用:
原帖由 fish! 於 2011-6-10 21:26 發表

才 400元你仲想點
依家咪知中晒伏咯...

再買真係想買隻正正常常既...我預佢行10年架

引用:
原帖由 bluesky 於 2011-6-10 21:27 發表

依家咪知中晒伏咯...

再買真係想買隻正正常常既...我預佢行10年架
如已買, 不如算吧啦, 150和200差唔多