SIMCITY 5 GAMEPLAY

SIMCITY 5 GAMEPLAY

終於D路唔係起角....有得任意彎

仲有唔駛起水管同埋電線.....

仲有zoning都唔駛一定長方/正方.......佢會自己計數...

great

好好玩咁喎!
第一誌願移民反大陸!
--------------------------------
誰都知道錢能生錢,我們所積累起來資產透過運作,
就能夠不斷帶來現金收入

ea games
____ up everything
doo..m = =

咁咪即係好似 CITIES XL 一X樣...?

嘩..
今代真係完全革新喎!
最正係脫離左「格仔」既規範, 起野自然感同smooth好多
地面至地底既 layer 又有水源
發電廠這類基建重可以係入面起add-on去增強輸出
總要有「Flow」既concept 去present D 流向

好想玩

引用:
原帖由 Heee 於 2012/10/6 17:35 發表

仲有zoning都唔駛一定長方/正方.......佢會自己計數...

hiXjx8zcjC0
玩法同 Cities XL 類似...
天然系長髮眼鏡娘 最高
Lucky Star 聯盟 - 美幸
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

引用:
原帖由 福頭蛋撻 於 2012/10/6 18:15 發表
咁咪即係好似 CITIES XL 一X樣...?
同意....
話就話唔駛起水喉 , 多左污水要處理
天然系長髮眼鏡娘 最高
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

引用:
原帖由 小Ray 於 2012/10/6 18:44 發表
嘩..
今代真係完全革新喎!
最正係脫離左「格仔」既規範, 起野自然感同smooth好多
地面至地底既 layer 又有水源
發電廠這類基建重可以係入面起add-on去增強輸出
總要有「Flow」既concept 去present D 流向

好想玩 :b ...
其實都係格仔 , 如果你有留意佢 zoning 後出現既 building 都係格仔內起
天然系長髮眼鏡娘 最高

引用:
原帖由 dom 於 2012-10-6 18:50 發表

其實都係格仔 , 如果你有留意佢 zoning 後出現既 building 都係格仔內起
起嘛起時決定 Zone Area 係 Shape, 而唔係正方一格格
拉路時又唔係一格格咁起..
差好遠啦!

睇demo幾正,
不過隻game應該又係大食怪…………

引用:
原帖由 小馬馬 於 2012-10-6 19:28 發表
睇demo幾正,
不過隻game應該又係大食怪…………
食CPU

引用:
原帖由 potato 於 2012-10-6 20:13 發表

食CPU
可能要 i7先夠順………

SimCity已經複雜到我唔識玩

引用:
原帖由 Heee 於 2012-10-6 17:35 發表

hiXjx8zcjC0
唔洗起角,同BLACK AND WHITE 2一樣