[硬件] 砌部機都黑仔到爆

砌部機都黑仔到爆

買兩塊 Socket FM2 ITX ......

- ASRock FM2A85 ITX 唔夾 Cooler Master Gemini II M4
- Zotac 係壞板......

天然系長髮眼鏡娘 最高
Lucky Star 聯盟 - 美幸
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

......

引用:
原帖由 qcmadness 於 2013/3/19 00:48 發表
......
睇黎都係要拿翻去 SSP 換翻 MSI 算
唔鍾意, 無得減 VCore 一回事

- 至少老媽子部機乜事都無
- 至少寫明 Support 100W TDP CPU/APU
http://www.msi.com/product/mb/FM2-A75IA-E53.html#/?div=CPUSupport

Zotac 個塊 我查網站無寫
但係 Manual 好神奇寫 65W TDP MAX (可能著唔到既原因)
著左一下就關左 , 都唔知關唔關粒U 太大食唔受

早知行 Core i3 + B75 path 唔駛煩.......
都唔明D 廠點解整 AMD ITX 整到咁數字

Intel ITX 就鬼咁好心機出勁多款

天然系長髮眼鏡娘 最高
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

煩, 要拿翻塊壞板去換
都唔知金的士肯唔肯換牌子
天然系長髮眼鏡娘 最高

引用:
原帖由 dom 於 2013-3-19 00:53 發表
煩, 要拿翻塊壞板去換
可能得既

引用:
原帖由 dom 於 2013-3-19 00:53 發表
煩, 要拿翻塊壞板去換

最衰都係 AMD
出多d 65W TDP APU 我咪唔駛煩囉

A10-5700 配塊 Zotac 咪幾好
天然系長髮眼鏡娘 最高

引用:
原帖由 dom 於 2013-3-19 00:58 發表
最衰都係 AMD
出多d 65W TDP APU 我咪唔駛煩囉
似代理問題

引用:
原帖由 qcmadness 於 2013/3/19 00:58 發表

似代理問題
連大陸都有 A8-5500 盒裝賣, 重話係網吧合用...
http://s.taobao.com/search?q=A8- ... 8_8935934&unid=

係香港無 , 得粒 100W TDP 5600K .....
A10-5700  又賣晒 (打去 Jumbo 話無貨成大半個月, 叫我買 5800K 上次先雷左粒  )
1Module 既 A6-5400K  我不能接受佢 1.5Core 既性能

香港代理 因為某d 原因唔入貨 (你同我都知聽日 AMD 會做乜 )
我都唔完全怪 X 仔...

但係你話怕蟹貨 , 65W Quad Core $ 7xx , 你d A10-5700 團購都清左 成60粒啦
平d 既 65W Quad Core APU 點會賣唔到

天然系長髮眼鏡娘 最高

粒U 重要係 VST
天然系長髮眼鏡娘 最高

香港market 細 都無計了, 連玩 AMD 都要面向 強國 真係灰左
(雖然 QC 之前粒 A8-3800 都係淘翻黎 )

有時真係唔多明, 上次團購唔係已經比左hints 代理 其實唔係要黎超超超
今時今日重拿超頻 feature 當賣點無用架  !

APU 賣點係 Integrated 內顯, 砌細機...你就只翻d 100W TDP ...
天然系長髮眼鏡娘 最高

香港現有 AMD APU (Socket FM1/FM2 ) Product line 你咁翻 我無言

Socket FM1
A4-3400 <--- 之前清左, 點解依家又有得賣..........
Athlon II X4 641 <-------- WTF ?

Socket FM2
A4-5300 $3xx 65W <--------算, 你拿黎打 Celeron 好正常
A6-5400K $ 5xx  65W <--- OK

A8-5600K $ 790  100W <--- 其實都無咩野好講, 呢個價位真係無敵...

A10-5700 $ N/A 65W ( 最平賣到 $930) <---- 唔好提, 呢粒真係正....老老實實 我有諗過換走粒 A8-3870K 用佢 )

A10-5800K $930 100W TDP No Stock ( 無貨 , 因為就出新野... )

攝粒 A8-5500  65w 你賣 $7xx 都可以掛?
天然系長髮眼鏡娘 最高

Dam
Today go SSP change MB, now they have A10-5700 in stock

引用:
原帖由 dom 於 19/3/2013 08:15 PM 發表
Dam
Today go SSP change MB, now they have A10-5700 in stock
你買左 ?
Hi~