[業界消息] Samsung Foundry Announces 10nm SoC In Mass-Production

Samsung Foundry Announces 10nm SoC In Mass-Production

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

睇下Intel係咪真係要發力
ロストックで風を攫うや思い出す

引用:
原帖由 Henry 於 2016-10-17 23:34 發表
佢foundry service唔多單
其他都係foundry, 點同

引用:
原帖由 Henry 於 2016-10-17 23:34 發表
AMD搵佢代工咪得囉,咁INTEL就可以唔洗話比人告

引用:
原帖由 符碌 於 2016-11-5 01:07 發表

AMD搵佢代工咪得囉,咁INTEL就可以唔洗話比人告
女朋友都玩到佢殘 喺得個平字 你仲叫佢揾冇乜人用嘅代工新手

引用:
原帖由 Puff 於 2016-11-5 03:53 發表

女朋友都玩到佢殘 喺得個平字 你仲叫佢揾冇乜人用嘅代工新手
NVIDIA用緊Samsung

引用:
原帖由 qcmadness 於 2016-11-5 08:38 發表

NVIDIA用緊Samsung
粒嘢細又平又唔喺拉高頻嘛

試下放 GP100/GP102 上去
或者揾粒嘢拉到 1.7 Ghz
祝好運

TSMC 唔喺食白菜
如果唔喺 AMD 點解要 R 轉單 wavier
AMD Vega 唔喺 TSMC 出就真喺晴天霹靂喇

當然三叔好過女朋友嘅
野史話 女朋友呢啲奇葩喺照抄都因為手多多加料炒大鑊

引用:
原帖由 Puff 於 2016-11-6 01:28 發表

粒嘢細又平又唔喺拉高頻嘛

試下放 GP100/GP102 上去
或者揾粒嘢拉到 1.7 Ghz
祝好運

TSMC 唔喺食白菜
如果唔喺 AMD 點解要 R 轉單 wavier
AMD Vega 唔喺 TSMC 出就真喺晴天霹靂喇

當然三叔好過女朋友嘅
...
講真, 好難講

PS4 PRO TSMC

引用:
原帖由 Puff 於 2016-11-11 23:21 發表
PS4 PRO TSMC
I don't think there is any other options for consoles

引用:
原帖由 Aware 於 2016-11-12 09:08 發表

I don't think there is any other options for consoles
有Microsoft同Sony俾壓力, TSMC點都死d產能出來

引用:
原帖由 qcmadness 於 2016-11-14 11:31 發表

有Microsoft同Sony俾壓力, TSMC點都死d產能出來
同埋Samsung / GF Sony同MS都唔敢用

引用:
原帖由 qcmadness 於 2016-11-14 11:31 發表

好似乜大單都比曬TSMC,仲要成日多到做唔切,但點解TSMC都仲係發展得咁慢

引用:
原帖由 Aware 於 2016-11-14 17:26 發表

同埋Samsung / GF Sony同MS都唔敢用
Sony同Microsoft都係買chip唔係買design