[硬件] Athlon II X4 or i3 沙橋雙春?

Athlon II X4 or i3 沙橋雙春?

我知 List B 塊板係 M.ATX 得 2 條 RAM 槽,但由於 budget 所限所以可以暫時唔考慮呢個因素

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
:)

咁講一定AMD

amd 不過換Mb做880g

SUPPORT AMD
香港已經完了!
http://www.no3b.net

引用:
原帖由 cheungmanhoi 於 2011-4-2 16:47 發表
amd 不過換Mb做880g
我想問 880G 比 870 有乜優勝之處?

引用:
原帖由 hamu278 於 2011-4-2 16:58 發表

同HD4350 CF

我想問 i3 SB 喺 Video Encoding 方面比較好,定係 Athlon II X4??

引用:
原帖由 hamu278 於 2011-4-2 16:58 發表

慳番張4350

引用:
原帖由 cheungmanhoi 於 2011-4-2 20:04 發表

慳番張4350
現有呀

引用:
原帖由 Aware 於 2011-4-2 20:36 發表

現有呀
Then Hybrid CF
唔洗成本又可以效能高D

引用:
原帖由 hamu278 於 2011/4/2 16:30 發表
我知 List B 塊板係 M.ATX 得 2 條 RAM 槽,但由於 budget 所限所以可以暫時唔考慮呢個因素

點解 A 記config 唔直接用 880G / 890GX
加張 HD4350 有點......多餘既感覺
天然系長髮眼鏡娘 最高
Lucky Star 聯盟 - 美幸
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

引用:
原帖由 hamu278 於 2011/4/2 19:54 發表
我想問 i3 SB 喺 Video Encoding 方面比較好,定係 Athlon II X4??
有 QuickSync S咁既話Intel win
天然系長髮眼鏡娘 最高
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

引用:
原帖由 dom 於 2011-4-3 03:46 發表

點解 A 記config 唔直接用 880G / 890GX
加張 HD4350 有點......多餘既感覺
因為係現有物資,唔想放喺到唔用

引用:
原帖由 hamu278 於 2011/4/3 08:39 發表

因為係現有物資,唔想放喺到唔用
如果你唔加得多卡的話
轉用 880G 會平d
天然系長髮眼鏡娘 最高

引用:
原帖由 dom 於 2011-4-3 11:22 發表

如果你唔加得多卡的話
轉用 880G 會平d
880G冇hybird?