[硬件] Intel (i)GPU market share: 60%

Intel (i)GPU market share: 60%

http://techreport.com/discussions.x/21411

睇來大部分人唔太理質素
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

引用:
原帖由 qcmadness 於 2011-8-5 03:22 發表
http://techreport.com/discussions.x/21411

睇來大部分人唔太理質素
係唔理速度遮.
NB省電為重,文書機出到畫面就得.
不過由此可見HD3000都唔係小野,HD64XX同GT520可以返歸.

ロストックで風を攫うや思い出す

引用:
原帖由 Henry 於 2011-8-5 04:11 發表

係唔理速度遮.
NB省電為重,文書機出到畫面就得.
不過由此可見HD3000都唔係小野,HD64XX同GT520可以返歸.
hd3000明顯慢過hd6450 / gt520
不過而家d人要求低左就真

引用:
原帖由 qcmadness 於 2011-8-5 04:14 發表

hd3000明顯慢過hd6450 / gt520
不過而家d人要求低左就真
有要求已經買HD66/67或GT550啦.

引用:
原帖由 Henry 於 2011-8-5 04:36 發表

有要求已經買HD66/67或GT550啦.
你估個個咁有錢...
同埋post processing, hd3000真係慘不忍睹, hd6450 / gt520好好多

不過玩死hd6450既反而係佢自家的llano

引用:
原帖由 qcmadness 於 2011-8-5 04:43 發表

你估個個咁有錢...
同埋post processing, hd3000真係慘不忍睹, hd6450 / gt520好好多

不過玩死hd6450既反而係佢自家的llano
CPU i3玩軟體PP已經唔差,HD3000旨在省電.
要幫部PMP RIP片HD3000都可以拎QS出來用下.
D籮底卡幫高階運算Unit出Display先有用遮.

有錢就HD67/68或GT560啦. (T神都話買HD6790)

引用:
原帖由 Henry 於 2011-8-5 05:06 發表

CPU i3玩軟體PP已經唔差,HD3000旨在省電.
要幫部PMP RIP片HD3000都可以拎QS出來用下.
D籮底卡幫高階運算Unit出Display先有用遮.

有錢就HD67/68或GT560啦. (T神都話買HD6790) ...
你唔太明就算

引用:
原帖由 qcmadness 於 2011-8-5 05:12 發表

你唔太明就算
我玩過呢類卡.
P4年代我有MX440,P-D/C2Q年代有GF6200TC,而家手上都有8400GS,點會唔知.

引用:
原帖由 Henry 於 2011-8-5 05:21 發表

我玩過呢類卡.
P4年代我有MX440,P-D/C2Q年代有GF6200TC,而家手上都有8400GS,點會唔知.
notebook無得你揀GPU

desktop問題唔大

hd3000做deinterlacing唔得, 23.976fps BD都做唔到...

如果咁都叫夠用... 無怪乎個個用intel...

引用:
原帖由 qcmadness 於 2011-8-5 05:33 發表

notebook無得你揀GPU

desktop問題唔大
都係果句: 出面就專心做野或上網Hea,返屋企先打機.

以前唔少Notebook都有HD53/54或GF310/320之類既卡,始終當年onboard display效能欠佳.
而家HD3000已經有上一代最低階外置卡既情況下,就算無而家HD64/GF520既效能都好,NB要省電既情況下有佢既吸引力.
APU應該會取代到HD64/65個位,省卻PII要一定要配卡既煩惱,都係個好事.

我有個朋友,買左C-50既Netbook拎出去玩,佢都係話慢到抽筋.(Atom唔洗講)

引用:
原帖由 Henry 於 2011-8-5 06:08 發表

都係果句: 出面就專心做野或上網Hea,返屋企先打機.

以前唔少Notebook都有HD53/54或GF310/320之類既卡,始終當年onboard display效能欠佳.
而家HD3000已經有上一代最低階外置卡既情況下,就算無而家HD64/ ...
呢個係你諗法only

好多人唔係咁諗

引用:
原帖由 qcmadness 於 2011-8-5 06:09 發表

呢個係你諗法only

好多人唔係咁諗
你幾時會拎Notebook打機先?

引用:
原帖由 Henry 於 2011-8-5 06:12 發表

你幾時會拎Notebook打機先?
日日, 雖然只係打online game, 但係intel igp就係唔夠力

引用:
原帖由 qcmadness 於 2011-8-5 06:15 發表

日日, 雖然只係打online game, 但係intel igp就係唔夠力
HD3000玩過?