[智能電話] pxxw下個禮拜取消無限上網plan

pxxw下個禮拜取消無限上網plan

From No.1

password:1701429

吹左咁耐風,蘊釀左咁耐,落實係遲早嘅事。

我仲一路諗住SMV會打頭陣做爛頭蟀,
估唔到竟然會係PCCW咁勇…………

引用:
原帖由 小馬馬 於 2011-11-4 13:49 發表

Viva la vida

引用:

老電有fixed network,一日唔cut走任用plan,一日都會影響fixed network上客率

引用:

我 6 月簽咗 corp plan 得 30M. 跟注 8 月個 plan 改咗無限 data (新簽至有), 仲諗注出年 renew 有無限 data.

引用:
原帖由 rickywk 於 2011-11-4 13:53 發表

老電有fixed network,一日唔cut走任用plan,一日都會影響fixed network上客率
明白,
不過SMV態度最進取,舊年已經開始放風,
經常接收傳媒訪問………

反而其他幾間就縮埋一二邊,感覺上係睇時機搵著數。

引用:
原帖由 小馬馬 於 2011-11-4 14:07 發表

明白,
不過SMV態度最進取,舊年已經開始放風,
經常接收傳媒訪問………

反而其他幾間就縮埋一二邊,感覺上係睇時機搵著數。
不過都要睇詳情,如果由任用變成4-5GB封頂,其實一般正常user都夠晒用有突...
我最扯o個個月都用唔夠3GB

引用:
原帖由 rickywk 於 2011-11-4 14:10 發表

不過都要睇詳情,如果由任用變成4-5GB封頂,其實一般正常user都夠晒用有突...
我最扯o個個月都用唔夠3GB
無錯,
假如由「無限」變成「4G」,
其實對一般用戶無乜影響……………

引用:
原帖由 小馬馬 於 2011-11-4 14:12 發表

無錯,
反而甩走一堆食到極盡o既user,唔係一件壞事

8/2011,每名客戶(2.5G+3G)平均扯o左近450MB data

引用:
原帖由 小馬馬 於 2011-11-4 14:12 發表

無錯,
對果班cut左家用寬頻
用埋做BT果班就最有影響

引用:
原帖由 siupy 於 2011-11-4 14:20 發表

對果班cut左家用寬頻
但正正呢班user玩死晒成個network

引用:
原帖由 siupy 於 2011-11-4 14:20 發表

對果班cut左家用寬頻
呢班友應該一早要cut佢地啦, 根本係濫用.

引用:
原帖由 MacMonster 於 2011-11-4 14:26 發表

呢班友應該一早要cut佢地啦, 根本係濫用.
你用bb100 勁BT 又唔叫濫用
Viva la vida

其實2GB左右我就夠