[硬件] $249 買隻webcam 係唔係好傻仔?

$249 買隻webcam 係唔係好傻仔?

買左隻logitech c525
係tuen mun 買$249
上官網同中央田果網都標$299

tuen mun 會平過ssp?

其實同幾廿蚊果d, 會唔會差好遠, 因為遲下可能會買多隻

一分$一分貨
之前用"生活好" $99 cam 仔 同依家 M$ HD-6000  (3百尾)  真係差好遠

我問過friend, 佢都話好清

諗住買多一隻平d 用

HD webcam?

我隻50蚊都係咁用, 好少玩
但靚野當相機影相真係唔同D

引用:
原帖由 qcmadness 於 2011-11-28 00:44 發表
HD webcam?
佢話720p

webcam又係「有買貴,無買錯」,
幾百蚊嘅籮記M記,同一百幾十嘅雜嘜效果差好多…………

玩過同事Logitech六百蚊用Zeiss lens嘅,好正!

屯門城市有機會平過出面,之前睇tp link 隻1043就係
引用:
原帖由 byleung 於 2011-11-28 00:14 發表
買左隻logitech c525
係tuen mun 買$249
上官網同中央田果網都標$299

tuen mun 會平過ssp?

其實同幾廿蚊果d, 會唔會差好遠, 因為遲下可能會買多隻

Apple iPod touch 8GB 第四代 1,550
720P 鏡頭, 我個friend 系韓國wifi 同我玩skype.....

你買到2百幾蚊咁貴, 不如買部 ipod touch...又拎得出街
usb webcam 頂盡1xx算吧la

引用:
原帖由 jackli 於 2011-11-28 08:28 發表
Apple iPod touch 8GB 第四代 1,550
720P 鏡頭, 我個friend 系韓國wifi 同我玩skype.....

你買到2百幾蚊咁貴, 不如買部 ipod touch...又拎得出街
iPod Touch replace webcam ?
你係唔係無咩機會同人Netmeet ?
happily ever after.

引用:
原帖由 lctang 於 28/11/2011 00:19 發表
一分$一分貨
之前用"生活好" $99 cam 仔 同依家 M$ HD-6000  (3百尾)  真係差好遠

less than $100 comparing with $300+, really have big difference in image quality and software used

引用:
原帖由 狗糧 於 2011-11-28 09:36 發表

iPod Touch replace webcam ?
你係唔係無咩機會同人Netmeet ?
都唔知幾清...
ipod touch 炸喎,..,,.,.
佢果部仲要爆左玻璃

我系睇佢果個... 部ipod touch 系佢的
我睇佢個ipod touch 畫面,
仲要有埋聲

真係有心用又點會傻..

最理想係買多個 USB 既 Headphone + Mic combine 組合, 咁樣 chat 就好方便, 又唔會有 mic 線同 speaker port 問題

引用:
原帖由 小Ray 於 2011-11-28 12:24 發表
真係有心用又點會傻..

最理想係買多個 USB 既 Headphone + Mic combine 組合, 咁樣 chat 就好方便, 又唔會有 mic 線同 speaker port 問題
依家好多cam buit-in mic

引用:
原帖由 jackli 於 2011-11-28 08:28 發表

我自己其實可以用ipad 玩
但係ipad 用qq 2011 hd, 同desktop qq 好似無咩反應
skype 就應該無問題