[硬件] 搞邊科呀! asus 塊 z77 itx 仲乜起o左幅牆呀?

搞邊科呀! asus 塊 z77 itx 仲乜起o左幅牆呀?

我們都在裝死地活在共匪統治下

既然已經完了, 那為什麼還要俾面給畜生們

擋塵用??
各位吹部友多多保重!
同埋,要小心隻H7N9!
你地繼續努力追佢找數啦!

睇對面台的相.

MATX 的Z77 都好似冇前置USB3 的針...

Thermal suicide

引用:
原帖由 DICKXDV 於 2012-3-7 12:32 發表
睇對面台的相.

MATX 的Z77 都好似冇前置USB3 的針...
唔係可以用 convertor 咩

引用:
原帖由 qcmadness 於 2012-3-7 12:44 發表
Thermal suicide
下吹式 可以吹埋MOSFET WOR

最高TDP得77W個PWM應該唔使咁勁先係.
ロストックで風を攫うや思い出す

引用:
原帖由 Henry 於 2012-3-7 16:48 發表
最高TDP得77W個PWM應該唔使咁勁先係.
密封好唔好?

引用:
原帖由 cheungmanhoi 於 2012-3-7 14:22 發表

下吹式 可以吹埋MOSFET WOR
好多itx都係果邊散熱

電視個廣告...想間屋大D囉
加面積XD

Henry, 點解我咁寸, 其實係因為你諗法好有問題

http://www.silentpcreview.com/article959-page7.html
以ISK-300-65為例,
你望到個case fan慢少少都已經令到一粒65W的E7200上到70度以上
你仲諗住77W TDP的CPU可以放塊野去阻止散熱?

同樣, 我用ISK-300-150 (分別只係內置同外置牛, 風扇一樣)
加一粒65W的A8-3800, 原來我諗住靜d, 就唔插case fan既電, 只係用CPU fan,
結果full load 5分鐘之後, 我摸一摸個散熱口, 我就熄機插番case fan, 咁你都知咩事啦.

引用:
原帖由 qcmadness 於 2012-3-7 17:41 發表

好多itx都係果邊散熱

引用:
原帖由 qcmadness 於 2012-3-7 19:24 發表
Henry, 點解我咁寸, 其實係因為你諗法好有問題

http://www.silentpcreview.com/article959-page7.html
以ISK-300-65為例,
你望到個case fan慢少少都已經令到一粒65W的E7200上到70度以上
你仲諗住77W TDP的CPU可以 ...
我無否認Case fan對流既重要性,始終高功耗既CPU我唔係未玩過.
當年P4 3.0E/P-D 945熱到飛起我都有辦法去靜音,無適當對流把風扇幾勁都無用.
Case微縮還微縮,要對流唔係無辦法.
當年IBM M51果批SFF都可以壓得住P4 3.0E,適當對流功不可沒.

只不過而家放咁多個Phase落去個CPU Socket度為乜?
始終CPU功耗唔算太高,太多Phase反而佔位,留番多D空間流通下好過啦.
ロストックで風を攫うや思い出す

引用:
原帖由 Henry 於 2012-3-8 04:46 發表

我無否認Case fan對流既重要性,始終高功耗既CPU我唔係未玩過.
當年P4 3.0E/P-D 945熱到飛起我都有辦法去靜音,無適當對流把風扇幾勁都無用.
Case微縮還微縮,要對流唔係無辦法.
當年IBM M51果批SFF都可以壓得住P4 3.0 ...
問題係根本唔需要咁多phase, 係Asus 自己膠
(FM1都夠位,無理由footprint同electrical requirement更小的S1155會唔夠位)

啱啱一幅牆
我們都在裝死地活在共匪統治下

既然已經完了, 那為什麼還要俾面給畜生們