[智能電話] Nexus One@ICS 4.04 試

Nexus One@ICS 4.04 試

終於都FLASH到玩
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

引用:
原帖由 DICKXDV 於 2012-7-12 17:52 發表
終於都FLASH到玩
岩岩出4.0個陣都flash過啦..唔夠位裝野

引用:
原帖由 toby 於 2012-7-12 17:56 發表

N1 裝左MIUI 276 ICS 都冇咩位.

開機後Free Ram 就有 230MB
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

唔怪我nexus one 冇得升

高手!

引用:
原帖由 toby 於 2012-7-12 17:56 發表

建議mount晒落sd-ext

高手高手高高手

引用:
原帖由 ngotto 於 2012-7-12 18:26 發表
高手!
大亨言重了....

引用:
原帖由 XT 於 2012-7-12 18:38 發表

建議mount晒落sd-ext
麻Q煩,真係冇心機搞了
只係試過一次,成功MOUNT到

引用:
原帖由 孔明 於 2012-7-12 18:20 發表
唔怪我nexus one 冇得升
網上有唔少3RD ROM...

引用:
原帖由 DICKXDV 於 2012-7-12 21:37 發表

網上有唔少3RD ROM...
快唔快

引用:
原帖由 ngotto 於 2012-7-12 21:54 發表

快唔快
Miui uw V276 都OK的,
當然比2.3 核心的慢DD. 但都算係OK.

如果MIUI 出多1/2個VER 應該會好D.

引用:
原帖由 62561 於 2012-7-12 18:54 發表
高手高手高高手
唔係.

見到.
原來想玩ANDROID 4.X @NEXUS ONE

需要重SET PARTITION SIZE (SYSTEM/CACHE/USERDATA)

Normal 係145/95/196

如果FLASH 4.0.X ROM, 有D 寫明要SYSTEM SIZE 係180 OR OVER

有人就教最好RESIZE 去220/16/(最系的軟件會SET)

用黑玫瑰SET 就OK (裝CUSTOMER HBOOT)

引用:
原帖由 DICKXDV 於 2012-7-13 10:31 發表

唔係.

見到.
原來想玩ANDROID 4.X @NEXUS ONE

需要重SET PARTITION SIZE (SYSTEM/CACHE/USERDATA)

Normal 係145/95/196

如果FLASH 4.0.X ROM, 有D 寫明要SYSTEM SIZE 係180 OR OVER

有人就教最好RESIZE 去22 ...
之前都試過升4.0,最終失敗.
呢幾日先刷返2.3.6..

NexusOne官方升級止於2.3.6,唔係2.3.7..

引用:
原帖由 62561 於 2012-7-13 17:34 發表

之前都試過升4.0,最終失敗.
呢幾日先刷返2.3.6..

NexusOne官方升級止於2.3.6,唔係2.3.7..
失敗係指...開機不斷RESET/REBOOT?

我FLASH MIUI 2.6/2.7 有出現這個問題.
原來要RESIZE PARTITION 就得.....